NT ønsker resultatløs razzia

Når billetkontrollører fra Nordjyllands Trafikselskab (NT) tager på razzia i Aalborg i næste uge, er det med et håb om, at de ikke behøver udstede en eneste kontrolafgift. [b][size=3][/size][/b]

Tager man bussen uden en gyldig billet, kan det ende som en dyr fornøjelse. Det koster nemlig 750 kr. i kontrolafgift, hvis snyderiet opdages af en af NTs kontrollører. Selvom det kan blive til mange penge, ser NT ikke razziaen som en pengemaskine, der skal få ekstra penge i kassen.

- Vi håber at alle passagerer har en gyldig billet, for det betyder, at alle dem der kører med bussen har betalt for det, og så skal der ikke udskrives kontrolafgifter, forklarer direktør for Nordjyllands Trafikselskab, Jens Otto Størup.

Sidste år blev der udstedt 320 kontrolafgifter af 750 kr. til en værdi af i alt 240.000 kr. Selvom det har skæppet godt i NTs pengekasse, er det et indsatspunkt for trafikselskabet af få nedbragt lige præcis denne indtægt og i stedet for få penge ind ved at passagererne køber en gyldig billet.

For at hjælpe kunderne sender NT såkaldte Service-agenter ud til stoppestederne ved nogle af de største knudepunkter og uddannelsesinstitutioner i Aalborg den imorgen og onsdag hvilket er i ugen op til razziaen.

Service-agenterne er buschauffører med ekstra viden om billettering og kundeservice. Op til razziaen rykker de ud som kunde-vejledere for at guide og vejlede kunderne om billettyper. De vil bl.a. være at finde på Nytorv og omkring Aalborg Busterminal ligesom de vil være til stede ved stoppesteder ved afdelinger af Tech College.

NT har planer om, at der skal udføres flere intensive billetkontroller i fremtiden, og at de fleste kontroller skal foregå i de nordjyske byer, hvor der er flest passagerer. På den måde sikrer trafikselskabet, at kontrollørerne får tjekket billetterne hos endnu flere nordjyske buspassagerer. Der vil dog også stadig blive udført kontrol i busser på regionale ruter, i X Busser og i de lokale ruter.


Seneste nyt

fra Nordjylland