Første gang nogensinde: Nu begynder folkemøde for idræt

Torsdag til søndag er der idræt i alle afskygninger i Aalborg, hvor der for første gang bliver afholdt Idrætsmøde. Lørdag kan du se med, når TV2 Nord sender et program om Idrætsmødet.

Foreningsidræt, skoleidræt og idræt på arbejdspladsen. Idrætten er alle steder, men de næste dage er den i særdeleshed i Aalborg, når Idrætsmødet 2019 løber af stablen.

Idrætsmødet er et folkemøde for idræt, hvor fagfolk og kommuner fra hele landet mødes til foredrag, diskussioner, debatter og aktiviteter – og hvor nordjyderne kan prøve kræfter med forskellige idrætsgrene, se opvisninger og høre talks.

- Vi skal skabe gode idrætsoplevelser, og det gør vi ved at dele viden, siger Morten Arvidsson, der står i spidsen for Idrætsmødet.

Skyhøje forventninger

Idrætsmødet vil det meste af tiden foregå på Aalborg Havnefront, ved Vestre Fjordpark, omkring Nordkraft og ved Stadionområdet.

TV2 Nord dækker

TV2 Nord sender et sammendrag af Idrætsmødet i forlængelse af nyhederne lørdag 31. september klokken 19.30.

Du kan selvfølgelig også se udsendelsen på tv2nord.dk og i TV2 Nords app.

Torsdag og fredag samles kommuner og fagpersoner til en stor konference, hvor der skal diskuteres emner som talent, idræt for udsatte og e-sport.

Fredag begynder Idrættens Folkemøde, hvor alle kan lytte til debatter og talks. Er man klar på mere end blot at lytte, kan man kaste sig ud i alt fra floorball og rulleskøjteløb til maraton og håndbold.

Det er første gang, der er Idrætsmøde i Aalborg – og forventningerne er høje.

- Vi skal skabe idrætsglæde og bevægelse uanset om man er dement, nybegynder, OL-atlet eller et barn, der skal dyrke sport for første gang, siger Morten Arvidsson.

Usund trend til debat

Det er Aalborg Kommune, der i samarbejde med en række foreninger arrangerer Idrætsmødet. Formålet er at få flere til at bevæge sig.

- Flere fravælger foreningslivet, og det er en usund trend. Vi tager de svære emner til debat og åbner op for, at folk kan blive inspireret til at tage del i foreningslivet, siger Mads Duedahl, der er sundheds- og kulturrådmand i Aalborg Kommune.

Han forventer, at mange vil komme til Aalborg for at følge mødet – især i de kommende år, hvor der igen vil blive afholdt Idrætsmøde i Aalborg.

- Det kommer til at blive kæmpestort over de næste år. Det trækker en enorm, positiv opmærksomhed, at vi er en by, der vil være med til at udvikle idrætsbilledet, siger han.

Aalborg Kommune trækker på erfaringer fra DGI's Landsstævne i Aalborg. Se det store afslutningsshow ved Landsstævnet her.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland