Nu er der plads til kæmpelastbilerne

Foto: Per Frank Paulsen (Arkiv)

Vejdirektoratet er næsten færdigt med ombygningen af statsvejnettet til modulvogntog i Midt- og Nordjylland, og det giver bedre plads til giganterne.

Vejdirektoratet har siden 2008 ombygget store dele af statsvejnettet til modulvogntog, og nu er endnu flere strækninger klar. Det vejnet, der i denne omgang er bygget om til modulvogntog, ligger nord for en linje, der løber mellem Ringkøbing og Aarhus. Vejdirektoratets entreprenører har været i gang i Midt- og Nordjylland med både små og store ombygninger og tilpasninger, da modulvogntog kræver væsentligt mere plads end konventionelle lastbiler.

Fakta:

Et modulvogntog er et op til 25,25 m langt vogntog koblet sammen af 2 eller 3 enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Det må samlet veje op til 60 tons. Allerede nu findes der et omfattende vejnet, hvor modulvogntogene må køre som led i et forsøg frem til 2030.

kilde: Vejdirektoratet

”Der har været gang i den, og vi har nået virkelig meget – langt over hundrede ombygninger,” fortæller projektleder i Vejdirektoratet Peter Lund Hansen i en pressemeddelelse.

Det er blandt andet rundkørsler, heller og byporte, der er blevet lavet om, så de store lastbiler kan komme igennem dem.

 

 

Forsiden lige nu