Nu er det officielt: Sådan skal det "nye" Svinkløv Badehotel se ud

Det nye Svinkløv Badehotel vil efter planen åbne i 2019. Fredag præsenterede værtspar, bestyrelse og Praksis Arkitekter de endelige tegninger for hotellet.

- Ah, der vi det jo igen, det gode, gamle Svinkløv Badehotel.

Nogenlunde sådan vil de fleste nok tænke, når de ser tegningerne af det badehotel, der snart skal opføres, hvor det gamle, ikoniske, duegrå badehotel lå ved Jammerbugt indtil september sidste år. Siden den tragiske brand, der endte med at jævne den historiske bygning med jorden, har bestyrelsen bag Svinkløv Badehotel, værtsparret og Praksis Arkitekter arbejdet på at få tilladelse til at genopføre hotellet.

 
 
Foto: Praksis Arkitekter

Og fredag formiddag kunne de så præsentere de endelige tegninger for et nyt Svinkløv, der ved første øjekast ligner det gamle til forveksling. 

quote Som gæst vil man umiddelbart komme herop og tænke, at det er det gode gamle Svinkløv, vi har tilbage.

Louise Thoft, vært på Svinkløv Badehotel

- Som gæst vil man umiddelbart komme herop og tænke, at det er det gode gamle Svinkløv, vi har tilbage. Men man vil kunne se opdateringer gennemgående i huset, når man kommer tættere på. Vi vil gøre meget ud af lyset i rummene, af naturen udenfor, og vi vil også gøre meget ud af interiøet, som vil få en opdatering. Men det skal stadig være let og enkelt og emme af sommerhusstemning, en fin balance af nyt og gammelt, siger Louise Thoft, den ene halvdel af værtsparret på Svinkløv Badehotel.

Genskabe Svinkløv-følelse

Hun og kæresten Kenneth Hansen har sammen Praksis Arkitekter og bestyrelsen tænkt meget over, hvordan det nye Svinkløv Badehotel skulle se ud - både indvendig og udvendig.

- Vi fastholder antallet af værelser, som det var før. Men nu bliver det med bad og toilet på alle værelser. Det har været en svær beslutning at træffe. For var det i Svinkløvs ånd, siger Louise Thoft. 

- Vi har brug meget tid på at tale om, hvad Svinkløv var for en størrelse, hvad der gjorde det særligt og specielt. De tanker har været inde over alle beslutninger, vi har truffet, og vi har talt længe om alle detaljer, for vi skal have det gamle Svinkløv med. Vi skal have skabt den følelse igen, siger hun og tilføjer:

- Det er en glædens dag i dag. 

 
 
Foto: Praksis Arkitekter

Større kælder, mere funktionalitet

Helt konkret bliver det nye Svinkløv Badehotel opført som en klassisk stolpeværkskonstruktion, som lokale håndværkere og lærlinge skal stå for at opføre.

Som noget nyt bliver hotellet i tre fulde plan, således at kælderetagen vil strække sig i hele bygningens længde. Det betyder nemmere arbejdsgange, og at nogle af de gamle udhuses funktioner kan lægges ind i kælderen. 

Det indvendige design af Svinkløv Badehotel er endnu ikke helt på plads. Her lægger både Louise Thoft og Kenneth Hansen op til, at de selv skal være med til at designe interiør.

Kystdirektoratet, Naturstyrelsen og Jammerbugt Kommune har været i processen med at godkende byggeriet. Det gamle Svinkløv Badehotel lå nemlig på Naturstyrelsens grund.


Seneste nyt

fra Nordjylland