Nu er det op til vinden: Kutteren er trukket fri

Den upopulære fiskekutter ved Cold Hawaii er blevet trukket fri - men der mangler stadig vind og bølger til World Cup-stævnet.

Surfere og arrangører ved Cold Hawaii kan ånde lettet op. Den fiskekutter, der i går trak overskrifter i hele landet, er tirsdag morgen klokken 8.27 blevet trukket fri.

Kutteren gik mandag på grund og har siden da ligget stille ved de bedste bølger ved Klitmøller- lige der, hvor nogle af verdens bedste windsurfere skulle dyste i World Cup-stævnet ved Cold Hawaii.

- Det er godt nyt for skipperen, at kutteren igen er søgående. Og godt nyt for os, for nu kan surfkonkurrencerne foregå uden forhindringer, siger arrangementschef, Robert Sand i en pressemeddelelse.

Kutteren er først blevet bjærget nu, fordi det har krævet et bjærgningsfartøj fra Agger Havn, som skulle på en længere rejse op til Klitmøller.

Robert Sand og resten af arrangørerne kan dog ikke juble endnu. Surferne mangler stadig god vind og høje bølger, før man kan sætte konkurrencen i gang.

- Der er en lille chance for, at konkurrencerne kommer i gang ved middagstid. Men det er vejret der bestemmer, siger Robert Sand.

Hvis man ikke får sat konkurrencen i gang i dag, vil man dog stadig afholde et opvisningsrace med nogle af verdens bedste surfere.


Seneste nyt

fra Nordjylland