Nu er det slut: Sidste punktum er sat i fatal fyrværkerisag

Sagen om den fyrværkeriulykke, der fandt sted i den spæde begyndelse af 2015, er nu endelig afgjort, da Procesbevillingsnævnet har afvist at lade Højesteret tage den op.

Næsten to år skulle der gå, før sagen om den tragiske fyrværkeriulykke,  der nytårsnat 2015 slog tre mænd ihjel ved Mariager, endelig fik sin afslutning.

Men tirsdag blev det sidste punktum endelig sat, efter en udmattende proces og flere retssager ved både byretten og Vestre Landsret. Anken til Højesteret blev nemlig afvist af Procesbevillingsnævnet, fortæller forsvarer i sagen, Rasmus Amandusson til TV2 Nord tidligt onsdag morgen.

- Vi fik den meget kortfattede i går om, at sagen ikke vil blive taget op ved Højesteret. Der fulgte ingen begrundelse med fra Procesbevillingsnævnet, kun en kort besked om, at sagen var blevet afvist, siger Rasmus Amandusson.

Anken var indsendt, efter hans klient, en 30-årig mand fra Hobro, to gange var blevet dømt for uagtsomt manddrab, fordi han havde solgt de ulovlige krysantemumbomber, der endte med at tage livet af tre mænd.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke fik sagen prøvet ved Højesteret. Det er første gang, en sælger af noget som helst er blevet holdt ansvarlig og dømt for, hvordan kunderne har brugt det solgte, og det er noget, der vil få konsekvenser for mange sager fremover. Så det havde været interessant at få Højesterets vurdering af den her måde at fortolke begrebet "uagtsomt" på, siger Rasmus Amandusson.

Han overbragte tirsdag nyheden til den 30-årige mand, der tidligere er blevet idømt seks månedes fængsel i sagen ved Vestre Landsret. Den ene måned har han allerede afsonet, fordi han sad varetægtsfængslet i 4 uger, og de sidste fem blev gjort betingede af 100 timers samfundstjeneste.

- Han var fattet, men ærgerlig, selvfølgelig. Han har ventet spændt på afgørelsen af den her anke siden august, og nu må han så forholde sig til landsrettens afgørelse. Men det er stadig et punktum for ham også, siger Rasmus Amandusson.

Fyrværkeriulykken skete to steder den nytårsaften 2014/2015. I Assens ved Mariager omkom en 37-årig familiefar, mens to unge mænd på henholdsvis 24 og 25 år mistede livet i Skjellerup ved Hobro.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland