Hval i Hobro: Nu er hvalen på land

En stor kran og fire stropper rundt om hvalen skulle der til for at få hvalen fra vandet og op på kajen i Hobro.

Der var klapsalver og jubel på havnekajen i Hobro, da hvalen søndag blev løftet op på kajen.

Havnekajen har været proppet til bristepunktet det meste af formiddagen, da rigtig mange tilskuere var mødt op for at se hvalen blive bjærget.

 

Nu ligger hvalen på havnekajen efter en kran ved hjælp af fire stropper kunne løfte hvalen op af vandet og sikkert placere den på en stor presenning på havnen.

På havnekajen i Hobro er vildtkonsulent ved Naturstyrelsen, Ivar Høst, der har fulgt hvalen tæt siden den svømmede ind i Mariager Fjord.

- At få hvalen op her på land, hvor den ligger i fuld længde. Det er faktisk ret imponerende. Man bliver sådan lidt bevæget - det er stort det her, siger Ivar Høst.

 

Tilskuerne på kajen har haft mulighed for at komme helt tæt på det store dyr og ovenikøbet så tæt på, at det var muligt at røre ved hvalen.

 
 
Foto: Malene Ruwald

Det er Hobro Skibsværft, der har stillet skib til rådighed til at få hvalen ind til havnekajen, og at hvalen nu er kommet sikkert på land er indehaver af Hobro Skibsværft, Peter Leth, meget lettet over.

- Det er gået super godt. Den er hjemme. Den ligger på kajen, og vi kan slappe af, siger Peter Leth. 

- Det er lidt med blandede følelser, at vi står her nu. Det er sørgeligt at se sådan et dyr gå til. Når nu det er sket, så er det rigtig spændende, at folk kommer herned og ser det i virkeligheden, siger Peter Leth.

 

Tidligere på dagen var seks dykkere ude for at få stropper rundt om hvalen, så den kunne blive flyttet fra det lave vand, hvor den blev fundet død fredag.

 
 
Foto: Bruno Stagsted

Med dykkernes hjælp lykkedes det at få hvalen spændt fast på siden af Hobro Skibsværfts træbåd, der hjalp hvalen det sidste stykke ind til havnekajen, inden den blev hejst op på land af en kran.

 
 
Foto: Malene Ruwald

Fra søndag til og med mandag vil hvalen ligge til beskuelse ved værftet.

Efter planen skal hvalen dissekeres og obduceres tirsdag.

Planen er ligeledes, at hvalskelettet vil blive overdraget til Statens Naturhistoriske Museum.


Seneste nyt

fra Nordjylland