Nu er Løvvangen en ghetto

25 boligområder er på udlændinge-, integrations- og boligministeriets årlige ghettoliste. Nordjylland har fået et ekstra område på listen.

Udlændinge-, integrations- og boligministeriet har udsendt deres årlige liste med antallet af ghettoområder i landet. På listen er der 25 områder mod 31 sidste år. Som noget nyt for Nordjylland er Løvvangen i Aalborg også på listen

Nordjylland har to områder på listen. Udover Løvvangen i Nørresundby er Sebbersundvej i Aalborg også på listen.

Borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen mener, at det er forkert at sætte Løvvangen på ghettolisten. På Facebook skriver han, at Løvvangen er i forandring og ikke bør være der. Faktisk mener han, at listen helt bør droppes.

 

 

Listen omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, som er belastet af minimum tre af følgende karakteristika: Lav beskæftigelse, relativt mange dømte, mange indvandrere og efterkommere, mange beboere uden nogen form for kompetencegivende uddannelse og en lav indkomst.

- Selvom der aldrig har været så få boligområder på ghettolisten som i år, har vi stadig 25 boligområder med en skæv beboersammensætning og alvorlige udfordringer for integrationen. Det øger risikoen for udvikling af parallelsamfund. Derfor arbejder regeringen på en ny ghettoplan, som skal tage hånd om de mange problemer, som ghettoområderne fortsat kæmper med, siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland