Godt nyt til grundejere: Lovændring skal forbedre mulighed for kystsikring

En ny lovændring sikrer, at grundejere får bedre rammer for, hvordan og hvornår de kan beskytte deres hjem mod havet.

Mange grundejere langs de nordjyske kyster har længe været frustrerede over at se havet tage mere og mere af kysten og nærme sig deres huse. 

De frustrationer skal en ny lovændring, vedtaget i Folketinget, nu gøre op med. 

- Jeg har oplevet mange frustrerede borgere, der har kunnet se deres hjem blive oversvømmet eller taget af havet, og som har haft svært ved at få tilladelse til kystbeskyttelse. Det har gjort stort indtryk, og udfordringerne bliver kun større fremover. Derfor er det vigtigt, at vi har fået ændret loven, så borgerne fremover har flere muligheder for at sikre deres ejendom mod vind og vejr, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Med lovændringen kan grundejere ikke længere få et nej til kystbeskyttelse, hvis der ikke er et behov de næste 25 år, som det ellers var tilfældet ved det såkaldte 25-års kriterium. Det kriterium bliver nemlig fjernet, når lovændringen træder i kraft.

Udover bedre mulighed for kystbeskyttelse vil man med lovforslaget også få valget mellem en dyr og en billig løsning, ligesom der bliver åbnet op for at afprøve nye metoder til kystbeskyttelse gennem forsøg, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. 

Lovændringen træder i kraft den. 1. februar 2018. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland