Nu får Ø-gadekvarteret i Aalborg nedgravede containere

Aalborg Kommune gik onsdag morgen i gang med at etablere flere af de nedgravede containere, som i løbet af de næste fem år skal graves ned i hele midtbyen.

I den vestlige del af Aalborg har borgerne længe haft dem. De nedgravede containere fra test-projektet, der har fået affaldet væk fra baggårdene. Nu rulles systemet for alvor ud i resten af byen, og i dag begyndte nedgravningen af containerne i Ø-gadekvarteret.

Norgesgade står først for tur.

Der kommer til at gå fem år, før alle byens skraldespande er væk fra gaderne.

- I det første år foregår det herude i Ø-gaden. Det næste år er det Nørresundby og vestbyen. Og så i de sidste tre år er det inde i midtbyen, fortæller Tobias Qvistorff Sidén, der er projektleder hos Aalborg Kommune.

Tanken er, at det skal blive nemmere for borgerne at sortere skrald i de nye containere, ligesom det vil få skraldet og lugten væk fra baggårdene.

- Ved at vi får dem flyttet ud på vejen her, så får vi frigjort en masse plads i baggårdene, siger projektlederen.

Projektleder Tobias Qvistorff Sidén fortæller her i videoen om projektet. Fotograf: Mette Svenningsen

Han forklarer samtidig, hvorfor man allerede nu et par steder i midtbyen kan finde de nye containere, selv om det altså er forud for tidsplanen.

-  På samme tid er vi jo så i gang inde i midtbyen, for der er jo nogle store fælleskoordinerede projekter som for eksempel Budolfi Plads, hvor man jo lægger nye ledninger i hele området, og der er vi også, og der etablerer vi tyve nedgravede containere i samme projekt. Vi er også i gang inde i Ågade i midtbyen, hvor de også er ved at lave nye ledninger med kloak og vand, og der er vi selvfølgelig også med, således at vi ikke kommer og graver lige efter, de har lavet ny belægning over det hele, siger Tobias Qvistorff Sidén.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland