Nu kan du bestille en færdselskontrol eller en betjent

Nordjyllands Politi giver nu borgerne mulighed for at bestille en færdselskontrol eller en forebyggelsesbetjent over nettet.

Bliver der kørt for stærkt, der hvor du bor, eller er du bekymret, fordi grupperinger skaber uro i dit nabolag, så bliver det nu endnu lettere for dig at gøre noget ved det.

Nordjyllands Politi har nemlig åbnet op for, at borgere kan bestille en færdselskontrol eller en forebyggelsesbetjent via en formular på deres hjemmeside.

- Vi vil gerne i dialog med borgerne, og langt hen ad vejen gælder det om at opdage ting, som vi ikke ellers ville opdage, siger Anne Marie Roum Svendsen, der er politidirektør ved Nordjyllands Politi.

Når man bestiller en færdselskontrol, vurderer politiet, om det giver mening at udføre den. Hvis det giver mening, sættes en kontrol i gang – og efterfølgende får borgeren, der har bestilt kontrollen, besked om, hvordan kontrollen gik.

- Der kan være mange strækninger, hvor der ikke er sket uheld, men hvor folk tænker, at det bare er et spørgsmål om tid, før der sker et uheld. Sådan noget vil vi gerne være opmærksomme på, siger politidirektøren.

quote Vi vil gerne i dialog med borgerne, og langt hen ad vejen gælder det om at opdage ting, som vi ikke ellers ville opdage.

Anne Marie Roum Svendsen, politidirektør ved Nordjyllands Politi

Håber på mange henvendelser

Ligesom man kan bestille en fartkontrol, kan man også bestille en forebyggelsesbetjent, der for eksempel kan tage på besøg i en grundejerforening og fortælle om indbrudssikring eller uro i området.

Forebyggelsesbetjenten kan desuden hjælpe med spørgsmål i forbindelse med større arrangementer.

- Folk får nemmere adgang til at skrive, hvad de har brug for. Indtil nu har folk godt vidst, at de skal ringe 112 eller 114 ved større ting, men når det handler om bekymringer, har de været i tvivl om, hvad de skulle gøre. Så det er for at imødekomme det behov, siger Anne Marie Roum Svendsen.

Initiativet er ikke nyt. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har givet borgerne mulighed for at bestille politiet til opgaver med gode resultater. Og nu følger Nordjyllands Politi så trop.

- Jeg håber på, at vi får en masse henvendelser, siger politidirektøren.

Du kan bestille en færdselskontrol eller en forebyggelsesbetjent på Nordjyllands Politis hjemmeside.


Seneste nyt

fra Nordjylland