Nu kører det snart på skinner

Banedanmark har nu udskiftet skinner og sveller mellem Aarhus og Aalborg.

På grund af sporets tilstand på strækningen mellem Aarhus og Aalborg har der desværre været forlænget rejsetid for passagererne i nordgående retning, fordi man lokalt på strækningen skal sætte hastigheden ned.

Banedanmark har konstateret, at jernbanesporet mellem Aarhus og Aalborg er i en sådan tilstand, at det har krævet udskiftning af skinner og sveller flere steder på strækningen.

- Vi har de seneste to weekender udskiftet over 4000 sveller og næsten 5000 meter skinner mellem Aarhus og Aalborg, fordi sporet enkelte steder har været af en sådan karakter, at det skulle udskiftes. Det har betydet, at der lokalt ikke kan køres med normal hastighed over kortere afstande, som desværre har haft indvirkning på togtrafikken og har været til stor gene for passagererne, siger Steen Kristensen, sektionschef i Banedanmark.

Rettidigheden på strækningen mellem Aarhus og Aalborg i nordgående retning har været meget utilfredsstillende i oktober. Efter vi har udskiftet skinner og sveller kan vi se, at der er en bedring i rettidigheden for november.

Med udskiftningen af sporet lokalt mellem Fårup-Hobro og Hobro-Aalborg er de største udskiftninger af skinner og sveller overstået på strækningen mellem Aarhus og Aalborg.

Banedanmark arbejder fortsat med at udbedre sporet frem til starten af december, hvor der udelukkende vil blive arbejdet i udvalgte natspærringer, som vil have minimal trafikal betydning, mens arbejdet pågår.

Herefter vil der igen kunne køres med fuld, normal hastighed på hele strækningen mellem Aarhus og Aalborg i nordgående retning.

SE TV2NORDS REPORTAGE FRA 7. NOVEMBER OM SPORARBEJDET


Seneste nyt

fra Nordjylland