Nu kommer blindt ægtepar alligevel på bryllupsrejse

Et blindt ægtepar blev afvist af to busselskaber. Hjælp fra nordjyderne gør nu, at bryllupsrejsen til Bornholm alligevel bliver en realitet.

Det skabte stor debat, da TV2 Nord i sidste uge kunne fortælle, at det blinde ægtepar Michelle og Esben Andersen var blevet afvist rejse med to busselskaber på grund af deres førerhunde. Tilbuddene om hjælp strømmede ind, og nu ser det ud til at Michelle og Esben alligevel kan komme afsted på bryllupsrejse. 

- Vi har valgt at tage i mod den flybillet fra Danish Air Transport den ene vej, og så har vi fundet noget, der hedder Team Bornholm derovre som arrangere ture, fortæller Esben Andersen. 

Tilbuddene om hjælp er regnet ned over ægteparret. Og selvom der er taget beslutning om, hvordan de to vil rejse afsted, så er der ikke fastlagt noget endnu. Der er først en helt masse mennesker, der skal ringes til.  

- Vi har ikke planlagt det endnu. For vi skal først have sagt tak til alle dem, der har tilbudt at hjælpe. Vi har ringet til nogle, men alle skal have tak. Og det bliver ihvertfald gjort i morgen, fortæller Esben Andersen. 

Siden episoden er politikere på Christiansborg gået ind i sagen. De mener, at der skal laves regler for at undgå denne form for diskriminering af handicappede i det offentlige rum. 

Venstres socialordfører Carl Holst lover lovændring, der forbyder mod diskrimination mod handicappede i det offentlige rum. 

- Der skal være forbud mod at diskriminere handicappede i det offentlige rum, lyder det fra politikeren. 

Så du kan ikke finde nogle argumenter for den her afvisning?

- Spørgsmålet er, om der er nogle handicappede, der skal have hjælp af de andre passagerer. Det er for mig at se helt naturligt, at man hjælper andre. Man hjælper jo også ældre, lyder det fra politikeren. 


Seneste nyt

fra Nordjylland