Nu kommer der ekstra togspor i Lindholm og Hjørring

Foto: Michael Schmidt Thomsen

Ved Hjørring vil man anlægge 700 meter nyt spor. Den oprindelige plan var ellers to kilometer.

Planerne for at forbedre togdriften i Nordjylland ved at udvide sporene ved Lindholm og Hjørring er på plads. Og de er betydeligt mindre ambitiøse, end hvad der var Banedanmarks oprindelige planer. Til gengæld bliver langt færre borgere langs banelegemet berørt af sporudvidelsen.

Fra Hjørring Banegård og syd på havde Banedanmark oprindeligt planlagt at lave en strækning på to kilometer med spor i begge retninger. De planer ville, som TV2 Nord kunne fortælle i januar, koste 10 grundejere haven. Nu er de dog pillet af bordet igen, og istedet for to kilometer dobbeltrettet jernbane, kommer der 700 meter.

Læs også Nyt togspor kan koste 10 grundejere haven

Den beslutning blev blandt andet taget på baggrund af høringssvar fra de berørte borgere, der mildest talt ikke så frem til at toget skulle flytte ind i haven med store værditab på husene til følge.

- Den kortere strækning berører færre boliger end det oprindelige forslag. Vi undgår at ekspropriere nogen huse, og løsningen har en væsentlig mindre påvirkning af de omkringliggende grønne områder, udtaler Betina Lose, der er sektionschef i Banedanmark i en pressemeddelelse.

I Lindholm nord for Aalborg bliver der etableret 750 meter ny jernbane. Det bliver langs den eksisterende bane, og formålet med sporet er, ligesom i Hjørring, at gøre køreplanen så robust som mulig, når Nordjyske Jernbaner sammen med Nordjyllands trafikselskab til august overtager driften af regionaltrafikken mellem Skørping og Frederikshavn.

Dermed bliver det muligt at forbedre trafikken ved at indsætte flere og direkte tog på strækningen. 

Læs også Elevatorer på Skørping og Svenstrup stationer udskiftes

Anlægsarbejdet forventes at blive gennemført i 2020, og i slutningen af året vil de nye spor blive taget i brug.

Allerede i år vil de berørte naboere få yderligere information, ligesom der i slutningen af året vil blive holdt informationsmøder om projektet.

Du kan på billederne herunder se, hvor de nye spor kommer til at løbe i henholdsvis Hjørring og Lindholm.

  Foto: Banedanmark

  Foto: Banedanmark

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord