Jammerbugt skærer i sundhedspersonalet: - Det vil gå ud over patienter

Jammerbugt Kommune har varslet nedskæringer af 18 stillinger inden for den forebyggende sundhedsindsats og i socialpsykiatrien.

Jammerbugt Kommune vil skære 18 stillinger inden for sundhedssektoren, og det har udløst bekymring hos tre forskellige fagbund.

Socialpædagogerne, Dansk Sygeplejeråd og FOA er bekymrede for servicen i kommunen, og de ansatte er frustrerede over tidspunktet for nedskæringerne.

- Jeg tror, det bliver dyrt for Jammerbugt Kommune at spare det her. Det kan godt ske, de sparer et eller andet antal personer, men jeg tror, at økonomisk bliver det dyrt i den sidste ende, siger Helle Kanstrup, næstformand i Dansk Sygeplejeråd Nordjylland.  

Nedskæringerne af de 18 stillinger rammer bredt på Jammerbugt Kommunes forebyggende sundhedstilbud, og det har fået FOA, Socialpædagogerne og sygeplejerskernes fagforeninger til at sende bekymringsbreve til politikerne. De massive protester fra faggrupperne kommer bag på politikerne, som til gengæld føler sig presset af økonomien

- Det gør stort indtryk på mig, og det gør det også på Socialudvalget. Men vi har overskredet budgettet på området, og vi skal have det til at hænge sammen, siger Ib Nellemand (V), formand for Social- og sundhedsuvalget i Jammerbugt Kommune. 

Margit Nørgaard, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Jammerbugt Kommune.
Margit Nørgaard, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Jammerbugt Kommune.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Kan ikke leve op til sundhedsaftale

Dansk Sygeplejeråd mener, at Jammerbugt Kommune svigter en sundhedsaftale, der er indgået med Region Nordjylland og 10 andre kommuner om at forebygge kroniske sygdomme - og dermed begrænse antallet af indlæggelser.

- Jeg tror ikke, at de kan leve op til sundhedsaftalen. For et år siden ansatte de flere personer for at leve op til aftalen, og det er cirka samme antal, de fyrer, siger Helle Kanstrup.

Besparelserne rammer bredt, fra psykiske lidelser til sukkersyge og hjertepatienter, der hidtil har fået hjælp, så de kunne blive i eget hjem. Det tror, Jammerbugt Kommujne stadig er muligt.

- Det er vigtigt for Socialudvalget og for mig, at den her opgave bliver løst, så vores serviceniveau er det samme, og at vores kvalitetsstandarder er det samme, siger Ib Nellemand.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Går udover kvaliteten

- Der vil være nogen kollegaer, der har svært ved at holde til deres arbejde, for de skal klare mere end en mands arbejde. Man bliver nødt til at løbe stærkere, siger Margit Nørgaard, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne i Jammerbugt Kommune.

Jammerbugt Kommune har en af de ældste befolkninger i Danmark - og dermed mange kroniske patienter. Dem frygter de ansatte nu skal betale prisen for besparelserne 

- Det går udover den kvalitet, vi gerne vil give. Der vil være nogen, der bliver tabt, og nogen der bliver mere syge, end de behøver at være, siger Margit Nørgaard. 


Seneste nyt

fra Nordjylland