Nu springer studenterne ud: Frederikke lægger maksimalt pres på sin tvillingesøster

Foto: Michael Kragmann

Med topkarakter til sidste eksamen blev Frederikke Lind Kristensen mandag student. Hendes tvillingesøster skal igennem samme tur tirsdag, og mærker nu presset.

Flere tusind unge nordjyder springer i disse dage ud som studenter. Med huer i næsten alle regnbuens farver bliver de færdige på deres ungdomsuddannelser og kan nu se frem mod at skifte skolebøgerne ud med rejser, arbejde eller måske endnu flere - og sværere - lærebøger.

På Aalborghus Gymnasium i Aalborg får cirka 320 unge mennesker den kommende uge en rød hue på hovedet. Blandt de første, til at tage hul på den søde studentertid var Frederikke Lind Kristensen, der som sidste eksamen havde Almen Studieforberedelse at kæmpe med.

Og kæmpet blev der. Den nyudklækkede studine havde op til dagens opgave ved det grønne bord, forberedt sig godt, men stadig døjet med en god portion nervøsitet over, hvordan det skulle gå. Den kunne hun dog sagtens have undværet. Den sidste karakter på eksamensbeviset, som ifølge traditionen også skal skrives i huen, blev et flot 12-tal.

- Jeg var meget nervøs, og jeg synes, der er mange forventninger til en. Men man kan jo godt, lød det på bagkant af eksaminationen fra Frederikke Lind Kristensen, hvis forældre naturligvis var ganske stolte over datterens præstation, men også spændte på tirsdag hvor Frederikkes tvillingesøster Alberte bliver student.

- Nu kom den første ud med et 12-tal i dag, og så håber vi, Alberte gør det samme imorgen. Det ville være fantastisk, lød det fra Kaj og Jeanie Lind Kristensen.

Læs også Gymnasieelever hverves som sælgere af studenterhuer

Med den flotte karakter lægger Frederikke Lind Kristensen dermed lidt mere pres på sin søster, der efter Frederikkes eksamen, dog stadig havde overskud til at være stolt.

- Jeg er rigtig stolt af hende og af at hun har fået 12. Hun har været rigtig nervøs op til i dag, siger Alberte Lind Kristensen, der også selv er nervøs.

- Det sætter selvfølgelig et pres på mig, men jeg er klar - det er jeg. Jeg er også nervøs.

Flere nyheder fra TV2 Nord