Svinkløv-chef til kokke-VM: Nu venter kun bedømmelsen

Køkkenchef på Svinkløv Badehotel, Kenneth Toft-Hansen, repræsenterer de danske farver ved VM for kokke. Foto: Marco Bertorello, AFP, Ritzau Scanpix

Kenneth Toft-Hansen, der er forpagter og køkkenchef ved Svinkløv Badehotel, repræsenterer Danmark ved VM for kokke.

Det er verdenseliten indenfor finere kogekunst, der i disse dage er samlet til Bocuse d'Or - VM for kokke - i franske Lyon. Med i det fine selskab fra Danmark er Kenneth Toft-Hansen, der er køkkenchef og forpagter ved Svinkløv Badehotel. 

Sammen med sin makker, Christian Wellendorf Bak, var Kenneth Toft-Hansen i dag i ilden. Her skulle de først servere en såkaldt chartreuse, der er en gammel teknik, hvor fisk, skaldyr, grønt og fjerkræ lagdeles. Efterfølgende skulle de servere en ret med kød som hovedemne, og hvor det bundne emne var kalvetykkam.

Læs også Svinkløv-kok vinder bronze til kokkenes EM

Og fornemmelsen er god ovenpå dagens konkurrence. 

- Jeg tror måske, at kødet skulle have haft en halv grad mindre, og så var der nogle små ting på chartreuse-retten, som måske manglede lidt shine på nogle af garniturerne. Spørgsmålet er, om vi kunne have gjort det bedre - det tror jeg faktisk ikke, vi kunne, lyder det fra Kenneth Toft-Hansen. 

Store nationer i ilden onsdag

03:44

Interview med Kenneth Toft-Hansen og Christian Wellendorf Bak efter en hel dag i køkkenet ved Bocuse d'Or 2019. 

Luk video

Bocuse d'Or finder sted hvert andet år i Lyon i Frankrig, og konkurrencen afvikles over to dage. Udover Danmark var store kulinariske nationer som USA og Norge også i køkkenet tirsdag. På konkurrencens andendag onsdag skal andre favoritnationer som Frankrig, Japan og Sverige i ilden. 

Derfor er der nu kun tilbage at vente for Kenneth Toft-Hansen og makkeren Christian Wellendorf Bak på dommernes bedømmelse. 

- Vi har haft en god dag i køkkenet. Der er selvfølgelig nogle ting, vi kunne have gjort bedre, men der var også nogle ting, hvor vi havde lidt medvind og fik tingene i den rigtige rækkefølge, siger Kenneth Toft-Hansen.. 

Maden bedømmes for smag, for det visuelle udtryk, for kreativitet og teknik, for et vist nationalt islæt samt for en række underkategorier som bæredygtighed, madspild og hvordan køkkenet ser ud undervejs.

Læs også Se billederne: Svinkløv Badehotel nærmer sig genåbning

Fuld fart på Svinkløv

Afgørelsen ventes at falde onsdag omkring klokken 18, og efterfølgende rejser de danske kokke hjem til Danmark. Og for Svinkløv-chefen er der nok at se til. 

- Jeg skal hjem og lave badehotel for fuld fart. Vi gør alt, hvad vi kan for at blive klar med det. 

- Vi satser på at åbne start maj. Jeg tror, at vi skal tage en god portion jysk luft ind i munden og sige, at vi lige skal lidt længere hen, før jeg kan sige den præcise dato for åbningen, lyder det fra Svinkløv-kokken. 

Kenneth Toft-Hansen har en gang tidligere repræsenteret de danske farver ved Bocuse d'Or. Det var i 2015, hvor det blev til en sjetteplads. 

Forsiden lige nu