Nu vil politiet offentliggøre billeder

Maybritt Pedersen bliver harm når hun ser på overvågningsbillederne af de formodede tricktyve, der snød hende. Foto: Foto: Per Frank Paulsen

Nordjyllands Politi ændrer holdning i forhold til overvågningsbilleder fra butikker, der har været udsat for tricktyverier. Nu vil politiet gerne offentliggøre billederne.

I de seneste dage har TV2 Nord fortalt en række historier om, at Nordjyllands Politi hidtil ikke har villet offentliggøre overvågningsbilleder fra for eksempel tricktyverier som det, der foregik i frisørsalonen Pappilotti i Aabybro. Forklaringen har været, at politiet ikke har villet prioritere ressourcerne til at efterforske tyverierne.

Men den holdning er nu fortid. Politiet vil nu gerne offentlige overvågningsbillederne,  og bruge ressourcer på at modtage henvendelser fra borgerne på baggrund af billederne.

- Vi vil så vidt muligt altid forsøge at komme ind og løse en opgave, og særligt hvis der er nogle vellignende billeder, siger Stig Lundbo, der er politiinspektør og leder for Center For Efterforskning hos Nordjyllands Politi.

Ifølge politiinspektøren kan der være tale om en misforståelse.

- Det der er problemet er jo, hvis vi får nogle billeder, der ikke er særligt vellignende, og man lægger dem på nettet, så risikerer man jo at få en hel del henvendelser, hvor man ikke kan identificere personerne. Men hvis de er vellignende, så er vi selvfølgelig interesseret, og lægger dem ud på nettet også, siger Stig Lundbo.

Maybritt Pedersen, der er indehaver af salonen Pappilotti i Aabybro, har selv lagt billederne på facebook for at finde tricktyvene, men det er ikke lovligt.

Flere nyheder fra TV2 Nord