Numre på nordjyske betjente skaber stor debat

Fra 1. februar skal de nordjyske betjente bære et synligt nummer.

Flere skriver på Facebook, at det er nedværdigende, at betjente skal have markeringsnumre på, så det er nemmere for borgere at klage over betjentene.

Efter TV2 Nord lørdag bragte nyheden om, at betjente hos Nordjyllands Politi i fremtiden skal bære markeringsnumre, har der været stor debat på Facebook.

Dømt på topkommentarerne - de kommentarer, som har fået flest 'likes' på opslaget - er der en klar skepsis mod det nye tiltag. Caroline Lærke Kortegaard-Jensen har fået 18 'likes' på sin kommentar. Hun skriver blandt andet:

- Det er et latterligt og nedværdigende tiltag! Politiet gør deres arbejde godt og yderst tilfredsstillende, og der er absolut ingen grund til at kunne udpege enkelte betjente på denne måde! Det er at latterliggøre deres profession og skabe mistillid imellem befolkningen og ordensmagten, skriver i den første del af kommentaren.

Når man læser Facebook-kommentarerne, er der mange, der deler Caroline Lærke Kortegard-Jensens holdning, men der er dog også brugere, som er positive stemt over for tiltaget.

- Det er et fint tiltag. Alle andre kan identificeres og nu selvfølgelig også politibetjente. Hvis så eventuelle klager vil blive taget alvorlig og en neutral insttitution til at vurdere klagerne. vil det blive rigtigt godt. Politiet kan ligesom alle andre begå fejl, og de bør ikke være hævet op over alle andre, skriver Cartaba Høtøft.

Se hele Facebook-debatten under artiklen og deltag selv i den inde på TV2 Nords Facebook-side.

 

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord