Ny app: To klik og hjælpen er på vej i trafikken

Nu kan man hurtigere få fat i Vejdirektoratet ved uheld eller kø på statsvejene via app'en Trafikinfo.

Du kender det godt: Du ser noget farligt på vejene og vil gerne gøre myndighederne opmærksomme på det, så der kan blive ryddet op. Men hvad er det nu lige, nummeret til Vejdirektoratet er?

Det behøver de nordjyske bilister ikke længere spekulere alt for meget over. Vejdirektoratet lancerer nemlig en ny funktion i app'en Trafikinfo, så man med bare to hurtige klik kan ringe op til trafikcenteret og sende meget præcise oplysninger om, hvor man befinder sig.

Det giver Vejdirektoratet mulighed for hurtigere at sende et beredskab ud til at tage hånd om dét, der udgør en fare i trafikken.

- Vi får cirka 10.000 opkald om året fra trafikanter, der kan se en tabt sofa eller et uheld på vejene. Men de har ofte svært ved at fortælle os præcist, hvor de befinder sig. Det betyder så, at det kan tage lidt tid, indne vi får helt styr på, hvor vi skal sende beredskabet til for at fjerne det, der er til fare for alle trafikanter, siger Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

- Med den nye funktion skal trafikanterne ikke koncentrere sig om andet end at trykke på en knap. Så sørger systemet for, at de ringer direkte til os, og at vi får tilsendt deres GPS-koordinater og kørselsretning. OG vi sørger for, at beredskabet er hurtigt ude at rydde op, så trafikanterne igen kan komme nemt og sikkert frem, tilføjer hun.

Indmeldingerne fra trafikanterne er vigtige for Vejdirektoratets arbejde. Med næsten 4000 kilometer statsveje i Danmark er der meget at overvåge, og trafikanterne er de bedste til at opdage pludseligt opståede behov for oprydning.

240.000 danske trafikanter har allerede downloadet Trafikinfo til deres telefoner.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland