Ny asfalt gør motorvej glat: Bilister skal være opmærksomme

En strækning på to kilometer på E39 nær Brønderslev er blevet glat, efter den i sommer fik ny asfalt. Vejdirektoratet opfordrer til forsigtighed.

Et lag bitumen - et bindemiddel i asfalt - får bilister på E39 mellem Brønderslev og Vrå, til at lette foden fra speederen, for det gør motorvejen glat.

Strækningen fik ny asfalt på i sommeren 2015 og problemet er opstået fordi den berørte strækning er blevet tromlet for hårdt, og dermed er bindemidlet bitumen kommet op til overfladen.

- Der er lidt for lidt friktion i vejen end hvad vi havde regnet med, der skulle være. Derfor har vi sat skilte op, der advarer om, at der kan være glat i vådt føre, siger Kalle Stærk, der er afdelingleder ved Vejdirektoratet.

Målinger som Vejdirektoratet har lavet viser, at der der er tale om en strækning på to kilomter i nordgående retning, og selvom flere bilister overfor TV2 Nord udtrykker bekymring over den glatte asfalt, påtænker Vejdirektoratet ikke at gøre noget for at udbedre problemet, for det sker helt af sig selv.

- Det er ikke et normalt fænomen, men det sker ind i mellem. Hvorfor laver man det så ikke om? Det er fordi, der faktisk ikke går så voldsomt længe før trafikken har kørt den her bitumen-film af, således at det ikke længere er et problem, siger Kalle Stærk og understreger, at når det er sket, er den glatte strækning pludselig ikke mere glat end resten af motorvejen.

Han anslår, at der vil gå omkring seks måneder før biler får normalt vejgreb, når de kører på strækningen.


Seneste nyt

fra Nordjylland