Nye brosten skaber vrede i Vodskov: - Vi lever i et støjhelvede

For at forskønne byen og sætte bilernes hastigheden ned, har kommunen flere steder skiftet asfalt-belægningen ud med brosten

Flere beboere på hovedgaden i Vodskov føler, at de er kommet til at bo midt i et sandt støjhelvede.

Aalborg Kommune har skiftet asfalt-belægningen ud med brosten, og det har fået den kedelige konsekvens, at beboerne nu døjer med voldsomme støjgener. Det går blandt andet udover ægteparret Britta og Warberg Petersen, der bor lige op ad hovedgaden. 

- Den er gal, hver eneste gang der kører en bil forbi. Det er støj fra dæk og hastighed. Vi har haft gæster på besøg, der troede, der var noget galt, siger Warberg Petersen.

Ægteparret har boet her i det samme hus i Vodskov siden 1971. Men nu kan de næsten ikke holde det ud mere, efter den nye vejbelægning er kommet.

- Min seng ryster om natten, når der kommer en bil høvlende igennem gaden. Vi sidder og gynger i sofaen, siger Warberg Petersen.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Måske en løsning - på et tidspunkt

Det er ikke kun ægteparret, der har klaget over rystelser, og at støjniveauet er blevet helt ulideligt. Det har flere andre beboere på hovedgaden også. Men måske er der et lille håb. Aalborg Kommune er nemlig ikke helt afvisende overfor at finde en løsning på problemet. På et tidspunkt. 

- Er der nogle helt oplagte ting, som vi er nødt til at kigge på igen, så må vi gøre det. Men nu må vi kigge på de henvendelser, vi har fået. Og nu er vi gået ind i en sommerferietid, så det er ikke lige foreløbigt, at vi får evalueret på det her, siger Svend Erik Pedersen, stadsingeniør hos Aalborg Kommune.

- Jeg vil have, de skal lægge asfalt henover, færdig. Havde vi boet ud til en motorvej, havde vi fået en støjvold. Og så ofrer de penge på det. Nu ofrer de penge på den gang hø her, siger Warberg Petersen.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Ikke første gang med brosten

Det er ikke første gang, beboerne på hovedgaden har måttet slås med kommunen. Tilbage i midten af 90-erne var der også stykker med brosten på hovedgaden. Dengang blev de pillet op.

- Jeg kan ikke stå her og svare på, hvad årsagen var til, at man fjernede dem for 23 år siden. Der var måske nogle andre hensyn den gang, siger Svend Erik Pedersen.

Ægteparret Britta og Warberg Petersen mener dog godt, at de kender svaret. 

- Det kan jeg godt sige dig. Huset slog revner. Det gør det ikke nu, men det larmer, siger Warberg Petersen.

Det er den samme brostensbelægning, der brugt til hovedgaden i Aars. Her er hastighedsbegrænsningen dog lavere end i Vodskov.


Seneste nyt

fra Nordjylland