Første kvindelige bestyrelsesformand hos TV2 Nord: - Jeg glæder mig

Elisabeth Pedersen sidder i flere bestyrelser - blandt andet i TV2 Nords. Nu har hun skiftet posten som medlem ud med formandsskabet.

- Det er ikke helt uvant for mig, siger 73-årige Elisabeth Pedersen om sin nye rolle som formand for TV2 Nords bestyrelse, hvor hun allerede har siddet som medlem i seks år.

Bag sig har hun et langt arbejdsliv, blandt andet som sagsbehandler i skatteforvaltningen i Thisted Kommune og som skoleleder på RUF Thisted. Elisabeth Pedersen har også rig erfaring med bestyrelsesarbejde, hvor hun lige er engageret i Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) som kredsformand og hovedbestyrelsesmedlem og formand i egen forening.

For hende er samarbejdet på tværs i bestyrelsen det vigtigste, når hun skal lægge vægt på noget særligt i sit kommende formandskab for TV2 Nords bestyrelse.

- Vi skal samarbejde i hele bestyrelsen og sammen med direktør Mikael Justesen fortsætte den gode gænge, TV2 Nord er i, siger Elisabeth Pedersen, der bliver den første kvindelige formand. Men det ønsker hun ikke skal spille en afgørende rolle: 

- Man skal ikke gå efter køn men efter kvalifikationer, slår hun fast.

Nye medlemmer kommer til

To nye bestyrelsesmedlemmer kommer til i det nye år i den syv mand høje bestyrelse, der vælges for en fireårig periode af TV2 Nords repræsentantskab.

- De skal alle være med til at videreudvikle de strategier, vi har på bedding. Der kommer selvfølgelig til at ske lidt forandringer, når der kommer nye til, lyder det fra Elisabeth Pedersen.

De nye medlemmer er René Zimmer, faglig sekretær ved fagforeningen Socialpædagogerne og Mogens Mathiasen, direktør for Royal Danish Fish. De erstatter henholdsvis formand Cai Møller og Kim Royberg. Bo Jeppesen, strategisk chefrådgiver på Aalborg Universitet er genvalgt.

Mogens Mathiasen er ny formand for repræsentantskabet, som består af 85 medlemmer, der vælges for en fireårig periode ad gangen. Medlemmerne udpeges af foreninger, institutioner med videre, der hver dækker TV2 Nords geografiske område.

Større involvering

Bestyrelsen har ved de seneste møder drøftet et ønske om en større involvering og inputs fra repræsentantskabet til TV2 Nords virke, forklarer Elisabeth Pedersen:

-  Man synes, arbejdet burde gøres mere interessant for medlemmerne af repræsentantskabet, og at de også kommer med flere ønsker om mediets indhold.

Den nye bestyrelse tiltræder formelt i 2023, og Elisabeth Pedersen ser frem til at tage fat på arbejdet:

- Vi skal lægge strategien for, hvad er det for et arbejde og hvilken rækkefølge, de skal gøres i. Jeg er sikker på, at vi vil få et godt samarbejde, slutter hun.

Her er TV2 Nords nye bestyrelse

Første kvindelige bestyrelsesformand hos TV2 Nord:

Elisabeth Pedersen

Elisabeth Pedersen

Formand.

Lars sennels

Lars Sennels

Lars Sennels

Næstformand. Direktør for Vendsyssel Teater.

Karen Melchior Jensen

Karen Melchior Jensen

Karen Melchior Jensen

Medlem, digitaliseringsrådgiver hos Pulse Consult.

tv2nord_bestyrelsen_web_070319-1lisbet_0

Lisbet Christensen

Lisbet Christensen

Medarbejdervalgt medlem - journalist på TV2 Nord.

Bo Jeppesen

Bo Jeppesen

Bo Jeppesen

Medlem, strategisk chefrådgiver på Aalborg Universitet.

Bestyrelsen TV2 Nord

Mogens Mathiasen

Mogens Mathiasen

Medlem, Mogens Mathiasen, direktør for Royal Danish Fish.
Ny formand for TV2 Nords repræsentantskab.

Rene zimmer

René Zimmer

René Zimmer

Medlem René Zimmer, faglig sekretær ved fagforeningen Socialpædagogerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland