Ny biograf åbner snart

02:30

Om mindre end 2 måneder åbner en helt ny biograf i City Syd i Aalborg. Nordisk Film har investeret et ukendt millionbeløb i projektet. De tror på at biografgængerne vil valfarte ind i salene, selvom mange nordjyder lige nu investerer i store dyre fladskærme tilat se film og serier derhjemme.

Biografchef Jan Ringtved viser rundet i den nye biograf i City Syd. Foto: Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Om mindre end to måneder åbner en helt ny biograf i City Syd i Aalborg. Nordisk Film har investeret et ukendt millionbeløb i projektet.

Den nye biograf er stadig en rå skal, hvor håndværkere arbejder på højtryk. Biografen i City Syd i Aalborg får seks sale, og biografchefen tror på, at han kommer til at sælge 200.000 billetter om året.

- Folk er ikke trætte af at gå i biografen. Jeg tror på, at folk gerne vil betale for den ekstraordinære oplevelse, det er at gå i biografen. Man gerne vil have en oplevelse sammen, når man går i biografen, siger biografchef Jan Ringtved.

Lige rundt om hjørnet fra biografen ligger Elgiganten, hvor kunderne også bruger mange penge på at se film.

Elgiganten oplever lige nu, at mange nordjyder gladeligt investerer tusindvis af kroner i skærme på 65 tommer og andet udstyr, så de kan se film og serier i høj kvalitet fra streamingtjenester derhjemme. Alligevel ser de ikke sig selv som en konkurrent til biografen.

Jeg tror ikke folk er trætte af at gå i biografen. Folk vil gerne betale for den ekstraordinære oplevelse, det er at gå i biografen.

- Jeg tror det er to forskellige verdener. Der er mange kunder, der vil have det gode billede derhjemme også, mens biografgængerne går efter hyggen og oplevelsen. Med vores skærme vil folk gerne have det gode billede, og de vil selv vælge, hvad de ser på deres tv, siger Jesper Søe Pedersen, salgsleder, radio/tv, Elgiganten.

Mens håndværkerne arbejder, er biografen lige nu i gang med at ansætte personale. De har fået 1600 ansøgninger til 40 jobs. Direktøren glæder sig bare til at slå dørene op for publikum.

- På åbningsdagen kommer jeg til at gå drømmende rundt og kigge på vores gæster og se biografen i arbejdstøjet, siger Jan Ringtved.

De danske biografer har i øjeblikket stor succes. Der blev solgt 14, 2 millioner billetter i hele landet, og i 2015 gik billetsalget frem med 15 procent.

Flere nyheder fra TV2 Nord