Ny bredbåndspulje åbnet: Mange nordjyder kan få del i midlerne

Kampen for at få rullet lynhurtigt bredbånd ud i hele landet fortsætter. Bredbåndspuljen på 100 millioner kroner, som er målrettet de tyndt befolkede områder i Danmark, åbner for ansøgninger fra i dag.

I dag begynder endnu en etape i kampen for at få rullet lynhurtigt bredbånd ud i hele landet. Bredbåndspuljen åbner nemlig endnu engang for ansøgninger.

Som noget nyt har regeringen sammen med alle Folketingets partier lavet nye og mere fokuserede rammer for at søge om tilskud til bredbånd i hele landet.

quote Jeg vil opfordre alle interesserede – og ikke mindst dem, som bor på i tyndt befolkede områder – til at søge om tilskud til lokale bredbåndsprojekter

Lars Christian Lilleholt (V), teleminister

- Med afsæt i teleforliget har regeringen afsat 100 millioner kroner til bredbåndspuljen i år. Samtidig har vi målrettet puljen mod tyndt befolkede områder og gjort det nemmere for små projekter at kvalificere sig til tilskud, lyder det fra teleminister Lars Christian Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

35.115 nordjyske adresser er tilskudsberettigede 

Der er nøjagtigt 200.725 tilskudsberettigede adresser i Danmark 2018. Heraf ligger de 35.115 adresser i Nordjylland.

- Jeg er meget tilfreds med, at alle partier i Folketinget bakker op om de nye rammer for bredbåndspuljen. Jeg vil opfordre alle interesserede – og ikke mindst dem, som bor på i tyndt befolkede områder – til at søge om tilskud til lokale bredbåndsprojekter, siger Lars Christian Lilleholt.

Bredbåndspuljen blev introduceret i 2016. Puljen er siden flere gange forhøjet for at sikre lynhurtigt bredbånd i hele landet inden udgangen af 2020.

Sådan søger du

Potentielle ansøgere vil kunne finde ansøgningsmaterialet på Energistyrelsens hjemmeside.

Ansøgningsfristen er den 31. oktober 2018.

Ifølge ministeriet kan der ydes tilskud til adresser, der er registreret som boliger, virksomheder og/eller sommerhuse. Der ydes ikke tilskud til byzoneadresser i bykommuner.


Seneste nyt

fra Nordjylland