Ny bro over banen

Nu er der kommet en ny bro over jernbanen ved Østerbro i Hjørring. Broen er bare en blandt mange, der lige nu enten renoveres eller helt skiftes ud i forbindelse med, at togdriften er indstillet i hele Vendsyssel.

Det er Banedanmark der er i gang med en omfattende sporombygning af jernbanen mellem Aalborg og Frederikshavn. Banedanmark skal forny 75 km spor på den 80 km lange strækning. Samtidig fornyes skinnerne på Jernbanebroen over Limfjorden.

Sporfornyelsen mellem Aalborg og Frederikshavn giver passagererne en mere stabil jernbane med færre lokale hastighedsnedsættelser og dermed en større stabilitet i togdriften fremover.

Påsejlingen af Jernbanebroen får nogle konsekvenser for det planlagte sporarbejde, blandt andet fordi skinner og andre materialer nu skal transporteres ad anden vej.

Men det er altså lykkedes, og fredag formiddag fik Hjørring en ny bro, der er klar til fremtidens mulige elektrificering af togdriften. Det betyder blandt andet, at broen er højere end den tidligere. Broen vejer 15 ton og er 18 meter lang, og fra midten af næste måned kan gående og cyklister så igen passere sporerne, og nu via en spritny stålbro.

Mens banen er lukket for togtrafik, erstattes togene med busser, og vendelboerne må væbne sig med tålmodighed, for der kører først tog igen fra den 29. oktober, hvor hovedparten af renoveringsarbejdet ventes færdiggjort.


Seneste nyt

fra Nordjylland