Ny budgetaftale: Ingen fyringer på vej

Sidste års budgetaftale indeholdt en afskedigelsesrunde blandt de nordjyske sygehuse. I år lover regionsrådsformand Ulla Astman, at der ikke er tale om fyringer.

Sidste år var man i Region Nordjylland nødsaget til at afskedige personale på de nordjyske sygehuse, men i år er der ingen fyringer på vej. Det lover regionsrådsformand Ulla Atsman (Soc.dem.)

Et stort flertal i regionsrådet er nemlig overbeviste om, at de nordjyske sygehuse kan hente penge hjem ved at ændre arbejdsgangen. Dette er en af de poster, som er højest prioriteret på regionsrådets budgetforlig.

- De helt overordnede prioriteter er hurtigere udredning og behandling af de nordjyske borgere, og selvom budgettet ikke er så stramt som sidste år, så er der ikke økonomisk råderum til at sætte mange nye skibe i søen, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Efter næsten 11 timers forhandling er regionsrådet tirsdag blevet enige om en budgetaftale for 2017, og det er kun Enhedslistens to medlemmer, der ikke er med i aftalen.

I alt er regionens budget på 11 milliarder kroner, og selvom regionsbudgettet får tilført 125 millioner kroner på sygehusområdet, skal der findes yderligere 100 millioner kroner. Besparelserne skal findes ved at omlægge arbejdsgangen på sygehusene og på indkøb.

- Det indebærer også et fokus på, om der er opgaver, vi kan løse på en mere hensigtsmæssig måde – eller måske slet ikke skal løse. Ledelse og medarbejdere får et tydeligt råderum til at arbejde aktivt med at frigøre ressourcer gennem bedre arbejdstidstilrettelæggelse og arbejdsgange samt mindre bureaukrati, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Derudover er målet for 2017, at der skal være læger til alle nordjyder, at et nyt kompetencecenter skal være med til at skabe lighed uanset om man er socialbelastet eller af anden etnisk baggrund, og så skal flere unge i uddannelse.

Sidst i denne måned skal regionsrådet endeligt tage stilling til forliget. 


Seneste nyt

fra Nordjylland