Ny busrute flopper på premieredag

Det var lagt op til at kampen om de norske turister skulle intensiveres i dag. Kampen om turisterne fes dog lidt ud på førstedagen med den ny busrute mellem Hirtshals og Skagen.

En ny kæmpestor fin luksusbus rullede fredag ved 10.30-tiden ind på færgeterminalen ved Color Line i Hirtshals. Klar til at køre nordmændene til Skagen.

- Idéen er jo at transportere norske færgepassagerer meget hurtigere til Skagen, end hvis de skulle med toget, fortæller chaufføren på Linie 9990, Lindy Ottesen, til TV2/NORD.

 

Seks daglige afgange fra Hirtshals og seks fra Skagen. Men at de pengestærke nordmænd, også kaldet "Nordens arabere", nu kan komme meget hurtigere til Skagen og gøre deres indkøb her, det passer bestemt ikke handelsstanden i Hirtshals. I nogle af butikkerne er hver anden kunde norsk.

 

- Det er træls, at nogen nu vil stjæle vores norske kunder, siger skohandler Jens Jacob Christensen.

 

- Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at turisterne nu skal køres til Skagen. Pengene skal jo helst blive her i byen, siger Jens Pedersen, der er indehaver af en tøjforretningen Jensine i Hirtshals.

 

Der er bare ikke en eneste nordmand, der stiger på bussen ved Color Line-terminalen. Nok fordi der slet ikke ankommer nogen færge på det her tidspunkt.

 

I to ledige taxaer kan chaufførerne se den ny rutebus fortsætte mod færgeterminalen ved Fjord Line for at samle passagerer op.

 

- Det kommer til at gøre ondt på pengepungen det her. Om sommeren har vi mange nordmænd, der skal til Skagen, siger Allan Løth, som er taxachauffør hos Hirtshals Taxa.

 

Men hvis taxachaufførerne og butikkerne skal have grund til at frygte den ny busrute, så skal Frederikshavn Minibusser, der står bag Linie 9990, nok have mere styr på, hvornår færgerne og nordmændene kommer. For hos Fjord Line er der heller ingen færge at få øje på. Hele færgeområdet ligger øde hen, og dagens første færge ankom klokken 7.30, og den næste afgår først 19.30.

 

Færgernes ankomsttider passer altså overhovedet ikke med bussens afgangstider, så indtil der kommer styr på køreplanen for Linie 9990, er kampen om de norske turister altså sat lidt på standby.

 

Det koster 100 danske kroner for en enkeltbillet med bussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland