Ny busrute mellem Aalborg og Aarhus meldt til politiet

Færdselsstyrelsen mener, at ruten er ulovlig. Men regeringen vil snart gøre ruter som denne lovlig for private fjernbusser.

Færdselsstyrelsen har politianmeldt selskabet Colour Tours, der i sidste uge åbnede en ny busrute mellem Aalborg og Aarhus.

Turen er non-stop mellem de to byer med to til ti daglige afgange – i starten til en pris på 25 kroner per tur, men på længere sigt med en billetpris på 80 kroner per tur.

quote Vi tager anmeldelsen med sindsro

Thomas Jensen, Colour Tours

Styrelsen mener, at Colour Tours driver "regional rutekørsel" uden tilladelse. Det skriver pressechef Kim Voigt Østrøm i en pressemeddelelse til TV2 Nord.

"Herefter er det op til politiet at vurdere, hvorvidt selskabet overtræder lov om trafikselskaber", lyder det fra Færdselsstyrelsen.

Politianmeldelsen kommer bag på selskabet Colour Tours.

- Vores jurister er ikke enige i det. Vi kører turistture, og det har man gjort i 150 år. Vi har bare valgt at sætte det i system. Så vi tager anmeldelsen med sindsro, siger pressechef Thomas Jensen fra Colour Tours.

Formidler tomme sæder

Colour Tours har 41 vognmænd, som kører turistbusser. Thomas Jensen fra Colour Tours forklarer, at vognmændene tilbyder tomme sæder i turistbusserne til Colour Tours, som så sælger billetterne fra selskabets egen hjemmeside.

- Vores koncept er at formidle busture - en søgemaskine ligesom Momondo, der bare har busbilletter i stedet for flyrejser. Vi er helt uforstående overfor, hvorfor det skulle være ulovligt. Så skulle man også lukke alle andre søgemaskiner som for eksempel Google, lyder det fra Thomas Jensen.

quote Jeg forstår ikke, at statens egen styrelse politianmelder os, når det snart bliver lovligt

Thomas Jensen, Colour Tours

Busser skal i dag køre længere ture for at blive godkendt på fjernbusruter. Enten skal ruten gå gennem mindst tre af landets seks trafikselskaber, eller også skal ruten krydse Storebælt. Selv om ruten mellem Aalborg og Aarhus ikke gør nogen af delene kan Colour Tours ikke se problemet.

- Nu afventer vi, hvad politiet undersøger, og hvor lang tid det tager. Men jeg synes, det er at skyde gråsspurve med kanoner, siger Thomas Jensen.

Colour Tours har i dag fredag også åbnet ruter mellem Aarhus-Vejle samt Aarhus-Herning.

De 1000 billetter mellem Aalborg-Aarhus til 25 kroner per styk blev solgt på tre dage.

Regeringen vil ændre reglerne

Ifølge TV2 kommer politianmeldelsen på et tidspunkt, hvor regeringen har bebudet snart at fremsætte et lovforslag, der gør netop den type rutekørsel tilladt.

Regeringen vil nemlig forsimple afstandskravet, så en fjernbusrute kan godkendes, hvis ruten blot er længere end 75 kilometer.

- Fjernbusserne har vist sig som et rigtig konkurrencedygtigt alternativ til toget. Der er mange folk, som får en mulighed for at rejse med fjernbusser, som ikke tog turen før, fordi de ikke havde råd til at tage med DSB, har transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance tidligere udtalt til TV2.

Og netop dette tilsagn om en kommende lovændring hæfter Colour Tours sig ved.

- Jeg forstår ikke, at statens egen styrelse politianmelder os, når det snart bliver lovligt, siger Thomas Jensen fra Colour Tours.


Seneste nyt

fra Nordjylland