Ny busrute skal fragte elever direkte til Fjerritslev Gymnasium

I kampen for at få flere til at vælge Fjerritslev Gymnasium frem for gymnasierne i Aalborg, vil der fremover blive indsat en ny busrute direkte fra Aabybro til Fjerritslev.

Gymnasierne i de små byer i regionen kæmper en sej kamp for at tiltrække elever. I flere år har eleverne valgt at søge mod de større byer. Gymnasierne i Aalborg har haft stor tiltrækningskraft på eleverne i oplandet, men den udvikling vil man nu forsøge at vende i Jammerbugt Kommune. 

I en aftale med Region Nordjylland og kommunen bliver der fra næste skoleår indsat en bus, der kører direkte fra Aabybro til Fjerritslev Gymnasium. 

- Vi er rigtig glade for, at den kommer som et prøvetilbud i første omgang. Så må vi se, om der er nogen, der tager den. Men med den placering vi har, så er vi jo fuldstændig afhængige af, at der er nogle gode busforbindelser, fortæller rektor på Fjerritslev Gymnasium, Bjarne Edelskov Nielsen.

Bussen skal i første omgang køre i en prøveperiode på tre år. I den periode finansierer Jammerbugt Kommune og Region Nordjylland hver 50 procent af omkostningerne. Hvis bussen efter de tre år skal fortsætte, overgår 100 procent af finansieringen til Jammerbugt Kommune.

- For nogle år siden, der fik vi jo en direkte busforbindelse fra Saltum. Og det var et to-årigs prøveforsøg, hvor vi skulle bevise, at det kunne lade sig gøre. Og der er så mange, der kører med den, at den nu er blevet selvfinansierende, fortæller Bjarne Edelskov Nielsen. 

I referat fra byrådsmødet, hvor Jammerbugt Kommune besluttede sig for at støtte projekter, står der følgende: 

Forsøgsordningen er et led i bestræbelserne på at understøtte søgning fra de godt belagte uddannelsesinstitutioner til de decentrale gymnasier med faldende elevtal. En direkte gymnasierute giver en kortere transporttid, og det kan være med til at sikre, at de mindre gymnasier som Fjerritslev Gymnasium fortsat er attraktive at søge for de unge mennesker. Det gælder i høj grad også gymnasieelever fra Aabybro-området, der får nemt ved at komme til gymnasiet i Fjerritslev. 

Busserne ruller ud på den nye rute første gang i august 2019 - og man behøver ikke være gymnasielev for at tage en tur med bussen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland