Ny containerterminal på vej til Aalborg Havn

Aalborg Havn ruster sig til fremtidens vækst på containerforretningen med en ny containerterminal.

Aalborg Container Terminal 2.

Det kan meget vel blive navnet på en ny, større containerterminal på Aalborg Havn, som skal placeres på det 180.000 kvadratmeter store område øst for bassinet, hvor den nuværende containerterminal ligger.

Den nye terminal skal sørge for, at Aalborg Havns kapacitet kan følge med efterspørgselen. Som det ser ud lige nu, vil havnen i 2022 ikke kunne følge med længere. Og derfor vil Aalborg Havn nu opgradere, så en ny containerterminal vil kunne håndtere dobbelt så mange container som den nuværende.

Desuden skal den nye terminal have materialegård, 24 timers afstillerplads, faciliteter til Skat og veterinærer og meget mere.

Den nye terminal skal også være med til at gøre Aalborg Havn mere robust i fremtiden, som ikke er afhængig af en enkelt kunde - og fortsat sikre vækst i erhvervslivet i Aalborg.

Ifølge Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S, skal de nye terminalplaner være med til at gøre Aalborg Havn til i endnu højere grad logistisk knudepunkt for hele Region Nordjylland.

Der er ikke truffet endelig beslutning om starttidspunkt, men Aalborg Havn forventer, at en ny terminal vil kunne tages i brug i løbet af cirka to år fra igangsætning.

Den eksisterende containerterminal vil være til rådighed under byggefasen, og afhængig af udviklingen generelt kan den også bruges fremadrettet. Den kan eventuelt også moderniseres efter behov.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland