Politiet øger indsats: Ny dyrevelfærdsenhed får base i Nordjylland

Politiet vil fra 1. juli 2019 øge indsatsen mod ulovlig handel og vanrøgt mod dyr.

Fra dags dato samler det danske politi sin kamp for dyr. Det gøres med tre nye såkaldte dyrevelfærdsenheder rundt omkring i Danmark. Én af dem får base på Kaas Politikontor. 

Den nye specialenehd i Kaas skal dække både Nordjyllands, Midt- og Vestjyllands samt Østjyllands Politikredse. 

- Denne enhed skal opsøge sager og lave det, vi kalder fremadrettet efterforskning. Og det er nyt inden for dyrevelfærdsområdet. De skal fokusere på ulovlig handel med hunde, komplekse dyreværnssager om import eller eksport af dyr og handel med levende truede dyrearter, fortæller sektionens leder Henrik Taagaard, der er fungerende politikommissær ved Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Den nye enhed kommer i høj grad til at samarbejde med andre organisationer og enheder i det nordjyske. Derudover bliver der også sat øget fokus på samarbejdet mellem de andre dyrevelfærdsenheder, der får base i henholdsvis Midt- og Vestsjællands Politikreds og Sydøstjyllands Politikreds. 

- Jeg har allerede i denne uge inviteret politikolleger, Dyrenes Beskyttelse og andre dyreværnsorganisationer til et møde, hvor vi fortæller om vores nye enhed, fortæller Henrik Taagaard.

Ud over den efterforskningsbaserede indsats forventes dyrevelfærdsenhederne også at varetage en præventiv indsats med henblik på at forebygge eller opfange vanrøgtsager i opløbet.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland