Ny færge klar tidligere end ventet

Fjord Lines nye cruisefærge fra Hirtshals til Norge indsættes allerede den 17. marts. To uger tidligere end planlagt.

Fjord Line indsætter rederiets anden spritnye miljøvenlige cruisefærge, MS Bergensfjord, to og en halv uge tidligere end planlagt. Den 17. marts stævner skibet ud fra Hirtshals, og det betyder daglige afgange mellem Danmark og Norge hele året rundt.

- Vi er meget tilfredse med, at vi kan indsætte MS Bergensfjord godt to uger tidligere end planlagt. Med to topmoderne færger i drift øger vi kapaciteten med mere end 50 procent, og vi kan hver dag sejle 1500 passagerer og godt 600 personbiler til Norge. Det får stor betydning for rejselivet mellem Danmark og Norge, siger Gert Balling, som er direktør i Fjord Line Danmark i en pressemeddelelse.

De daglige afgange og den høje kapacitet vil gavne godstransporten mellem Danmark og Norden. Bildækkene på de to nye færger har 1350 lastemeter, hvilket ud over personbilerne giver rigelig plads til lastbiler, sættevogne og andet gods.

I øjeblikket arbejdes der på højtryk med den sidste klargøring af skibet, inden det drager et smut til Bergen for at blive døbt af byens borgmester, Trude Drevland, den 6. marts.

Derefter skal skibet varetage sejladsen for søsterskibet MS Stavangerfjord, der skal igennem det årlige serviceeftersyn, inden begge skibe går i drift den 17. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland