Ny fragtrute starter op mellem Hirtshals Havn og Zeebrugge

I midten af februar starter det Luxembourg-baserede rederi CLdN en ny rute mellem Zeebrugge i Belgien og Hirtshals Havn

Det belgisk rederi Compagnie Luxembourgeoise de Navigation etablerer en direkte forbindelse mellem Nordjylland og Zeebrugge, og i parallelle samarbejder med Color Line, Fjord Line og Smyril Line, skaber rederiet desuden forbindelse mellem hele Norge, Nordatlanten og Zeebrugge.  Det skriver Hirtshals Havn i en pressemeddelelse. 

CLdNs nye rute mellem Hirtshals og Zeebrugge tilbyder erhvervslivet og transportsektoren i den nordlige del af Jylland nye transportmuligheder, da ruten giver mulighed for direkte transport mellem Centraleuropa og Nordjylland. 

Rutedirektør ved CLdN, Steven Van Loo, siger om ruten til Hirtshals Havn:

- Når vi inkluderer Hirtshals Havn på vores Zeebrugge rute, er det fordi, vi ser et afgørende potentiale i at udvikle ruten ved at koble Norge og Nordjylland direkte til Zeebrugge. På den måde skaber vi  muligheder for nye transportløsninger, og særligt ser vi perspektiver i samarbejdet med Color Line og Fjord Line omkring godstransport mellem Centraleuropa og hele Norge. Ligeledes skaber vores samarbejde med Smyril Line også nye muligheder for transport til og fra Færøerne og Island. Sidst men ikke mindst, så vil Hirtshals nu også blive knyttet til Gøteborg med et ugentligt anløb. Vi vil udvikle frekvensen på ruten, så den matcher den efterspørgsel, som vi møder i markedet.

CLdNs nye rute starter op med et ugentligt anløb hver tirsdag morgen og transportereret mix af trailere, containere, selvkørende maskineri og biler.

Ugentlig rute til Gøteborg
Ruten mellem Zeebrugge og Hirtshals skal give erhvervslivet i Jylland og i Norge nye transportløsninger, og gøre Hirtshals Havn til del af et eksisterende rutenet.

Fra Zeebrugge vil Hirtshals Havn via CLdNs rutenet blive yderligere forbundet med Purfleet (London) og Killingholme i England, Dublin i Irland og Leixoes i Portugal. Endvidere vil CLdN også forbinde Hirtshals Havn med en ugentlig afgang til Gøteborg Havn.

Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand ved Hirtshals Havn, udtaler:

- CLdNs beslutning om at indlede besejling af Hirtshals Havn er et af de væsentligste skridt, der er taget i forhold til Hirtshals Havn og logistiksektoren over de seneste år. Med dette samarbejde tager Hirtshals Havn et skridt mere ind i fremtiden som logistikcenter i Skandinavien. Det er spændende, at rederier nu ser perspektiverne og potentialerne i Hirtshals Havns geografiske placering, og det er naturligvis tilsvarende ganske tilfredsstillende, at vi nu begynder at se resultaterne af havnens strategiske fokusering.
 

Fakta om rederiet CLdN

Rederiet CLdN er et Luxembourg-baseret virksomhed, og råder i dag over 20 roll-on-roll-off-skibe 
Rederiet har ultimo 2015 bestilt 12 nybygninger.
Rederiet opererer ruter på Holland, Belgien, Storbritannien, Irland, Portugal, Sverige og Danmark, hvoraf flere af ruterne besejles med høj frekvens.
CLdN er et familieforetagende med en lang tradition inden for skibsfarten.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland