Ny friskole holdt første skoledag i spejderhytte

I dag var første skoledag på en række nordjyske skoler. I Sæby er en ny friskole kommet til, så her var både rammerne og kammeraterne helt nye for eleverne.

Sommerferien er ved at være forbi for de fleste, og derfor skulle eleverne mandag morgen afsted til første skoledag på den nystartede Sæby Friskole. I denne uge foregår undervisningen i en spejderhytte, for Sæby Friskole går anderledes til værks i forhold til de fleste andre skoler.

- Vi kunne godt tænke os at vise et alternativ til den måde, man traditionelt laver undervisning på, og vi tror på, at der er en anden måde, man som minimum kan nå frem til det samme resultat på, siger skoleleder Helle Krogsgaard.

Der er 21 elever meldt ind i den nye skole, som har kapacitet til 30 elever. De yngste er lige begyndt i skole for første gang, mens de ældste elever på mellemtrinnet er kommet til fra andre skoler i lokalområdet.

- Vi har hørt historier, vi har været nede at fiske i søen, så har vi lavet matematik og så har vi leget, siger elev Amalie Bjerregaard om, hvad der er sket på første skoledag.

Hvordan er det i forhold til den skole, du plejede at gå i?

- Det er meget anderledes, fordi i den skole, jeg plejede at gå i, var der bestemte ting, man skulle gøre hele tiden, siger Amalie Bjerregaard.

Sæby Friskole er ikke startet som en protestskole. Den skal tværtimod være et alternativ til de to skoler, der i forvejen ligger i byen. Den nye friskole har for eksempel et mål om, at undervisningen skal finde sted i netop det miljø, eleverne skal lære noget om.

- Vi vil gerne derhen, hvor tingene er. På et tidspunkt skal vi høre om Herman Bang, og han gik jo rundt i Sæby. Og i stedet for at sidde i klassen og høre om det, så har vi tid til at gå ned at være i det område, hvor han var, siger Helle Krogsgaard.

Fra næste uge har Sæby Friskole til huse i lokaler hos Sæby Strand Feriekoloni.


Seneste nyt

fra Nordjylland