Ny Hovercraft redningsbåd til Vesthimmerland

 Ny Hovercraft redningsbåd til Vesthimmerland

[size=3]Beredskabet i Vesthimmerland har fået Danmarks første luftpude redningsbåd, eller en såkaldt Hovercraft. Den nye redningsbåd blev i dag indviet og navngivet ved Vildsted sø.[/size]

Den nye redningsbåd fik navnet "Svæveren", og skal fremover bruges til at redde nødstedte mennesker på lavt vand.

-Den kan sejle på land, og den kan sejle på fjorden og på søerne selv når der er is på. Den kan rent faktisk også bruges hvis vi får en hård vinter med megen sne. Så kan vi alligevel komme ud også de steder hvor vi ellers ikke kunne komme frem, sigerberedskabschef i Vesthimmerlands Kommune Jørgen Hansen til TV2/NORD.

Svæveren kan komme til at spille en vigtig rolle i sø redningen i Vesthimmerland - ikke blot på Vildsted Sø, men også mange steder på Limfjorden. Derfor var en repræsentant fra Søværnets Operative Kommando mødt op til navngivningen.

-Det er jo en enhed som vi kan indsætte til at tage ud og redde f.eks. en surfer der er kommet i nød. Vi har jo ellers ikke så mange enheder her i dette hjørne af landet, siger orlovskaptajn Michael Tolstrup fra Maritimt Overvågningscenter Nord til TV2/NORD.

Beredskabet i Vesthimmerland har allerede en gummibåd, men i mange tilfælde kommer den til kort fordi den stikker for dybt.

-Der er så meget dyng i søen, så det vil faktisk ikke være muligt at komme ud nogen steder her, hvis ikke vi kan svæve lidt på vandet, sigerberedskabschef i Vesthimmerlands Kommune Jørgen Hansen til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland