Ny klimaplan glæder nordjysk forsknings- center

Strategisk Forskningscenter er på forkant med regeringens forslag om, hvordan man kan bygge bedre bygninger og mindske CO2-udledningen.

Strategisk Forskningscenter for energineutrale bygninger har med en bevilling på 25 millioner kroner i bagen de seneste fire år forsket i hvordan bygninger kan reducere CO2-udledning. Og netop byggeri er på regeringens liste over, hvor man kan sætte ind, så Danmark får reduceret det samlede CO2-udslip med 40 procent inden år 2020.

Centerleder Per Heiselberg synes, den nye plan ser fornuftig ud. Han ved hvor stort et potentiale, der gemmer sig i bygninger.

- Vi regner med, at der i eksisterende byggeri kan spares omkring 80 procent af det nuværende energiforbrug. Der er jo forskel på nyt og gammelt byggeri, men der er gode muligheder for at reducere energiforbruget, siger han.

På centeret arbejder de allerede med de punkter, der er foreslået i klimakataloget og ifølge centerlederen er der mange flere muligheder.

- Vi arbejder jo også med en masse andre ting. Det fortsætter vi med, og så håber vi, at de kan komme med i den næste version af planen.


Seneste nyt

fra Nordjylland