Ny krolfbane til de ældre i Aabybro

Krolf er en sport, der består af en blanding af kroket og golf. Onsdag eftermiddag var der gang i den helt nye krolfbane i Aabybro.

Krolf er ikke en helt almindelig sportsgren. Spillet kan faktisk bedst beskrives som golf. Men her er golfkøller og bolde smidt ud, og er så byttet ud med redskaberne fra kroket – der af navnet krolf.

De fleste af deltagerne er alle i alderen plus 60, og det er der en helt særlig grund til, for foreningen bag hedder nemlig "Ældre i bevægelse". Der er i alt 320 medlemmer i foreningen, der dyrker alle mulige former for bevægelse, og nu er de kommet til krolf.

Den nye bane ligger ved Aabybro plejehjem, hvor der onsdag blev indviet med citater fra selveste Gandhi. 

- "Du må selv være den forandring, som du ønsker at se i verden". Selv en lille krolfbane som den i dag, er med til en positiv forandring, sagde Helle Bak Andreasen, der er formand for Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune.

Godt nok er der ingen golfbolde – de er lidt for store – men de fleste af reglerne fra golf, er at finde her. Det er nemlig uhørt at afbryde, når der skydes - for deltagerne skal koncentrere sig, og for at bruge så få skud som muligt, handler det om at ha tænkt og overvejet alt før man sender kroketbolden afsted.

Se med i aften klokken 19:30, og så kommer du til at vide meget mere om krolf – glæd dig. 


Seneste nyt

fra Nordjylland