Ny lægeklinik indviet i Aabybro

Arbejdet med at få flere læger til Jammerbugt Kommune er nu kommet et afgørende skridt videre.

Det er nyrenoverede lokaler i stueetagen i Kultur- og ErhvervsCenter Jammerbugt, der danner rammen for den nye lægeklinik i Aabybro. Dørene blev i dag slået op for patienter, og det blev markeret ved, at borgmesteren i Jammerbugt Kommune, Mogens Chr. Gade, klippede snoren til indgangen.

Fra juni i år og frem til slutningen af november er lokalerne inden for blevet ombygget og omfatter en ny og særskilt indgang mod vest, og inden for rummer lægeklinikken reception med venteværelse, supplerende venteområde, flere konsultationsrum, kontorer, laboratorium, personalerum, teknik-, depot- og rengøringsrum og endelig toiletter og garderobe, som deles med Kultur- og Erhvervscentret.

- Der er ingen tvivl om vores glæde over, at det er lykkes os at få en ny lægeklinik og dermed flere praktiserende læger til rådighed for borgerne i kommunen. Det er en tryghed for borgerne, at de har mulighed for at være tilknyttet en lægeklinik med faste læger. Specielt for kronikere er det trygt og rart at have et mere sammenhængende forløb. Vi ser frem til et positivt samarbejde med de erfarne læger, siger Mogens Chr. Gade.

quote Der er ingen tvivl om vores glæde over, at det er lykkes os at få en ny lægeklinik og dermed flere praktiserende læger til rådighed for borgerne i kommunen.

Mogens Chr. Gade, borgmester, Jammerbugt Kommune

Stor søgning til ny læge

At der har været behov for flere læger i kommunen, viser antallet af borgere, der har tilmeldt sig den nye lægeklinik. Der blev åbnet for tilmeldinger 1. november i år, og på to timer havde cirka 1.100 borgere meldt sig til den nye lægeklinik, hvoraf de ca. 300 skete med hjælp fra Borgerservice. Lægerne kan i alt have 1.600 borgere tilknyttet. Det antal nåede klinikken op på mandag 4. november, hvorfor der pt. er lukket for tilmeldinger.

Fakta om den nye lægeklinik i Aabybro

Det er læge Thomas Olsen, som lejer sig ind i kommunens lokaler. Parterne indgik kontakt om lejemålet i marts 2019.

Han kommer til at praktisere sammen med yderligere en læge, Laila M. N. Madsen og sygeplejerske Ditte Schrader Petersen.

Thomas Olsen arbejder desuden på at få tilknyttet yderligere en læge og medicinstuderende til klinikken.

Jammerbugt Kommune har ombygget lokalerne for et tilskud fra Sundhedsministeriets pulje for etablering af moderne og tidssvarende læge og sundhedshuse. Oveni kommer en egenfinansiering fra Jammerbugt Kommune.

Projektet er gennemført for to millioner kroner i alt ekskl. moms.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland