Ny landstræner vrager Tvedten

Foto: Michael Schmidt Thomsen (Arkiv)

Aalborg Håndbolds venstre fløj Håvard Tvedten er ikke udtaget til det norske landshold til den forestående Golden League-turnering.

Den norske håndboldspiller Håvard Tvedten har spillet mere end 200 landskampe. Men venstrefløjen fra Aalborg Håndbold er ikke med i den trup, som Norges nye landstræner, Christian Berge, har udtaget til Golden League-turneringen i Danmark i starten af april.

- Jeg blev da noget overrasket, men jeg respekterer beslutningen, siger Håvard Tvedten.

I sin første trup som landstræner har Christian Berge i stedet valgt at udtage venstrefløjene André Lindboe og Magnus Jøndal. Beslutningen er begrundet med, at han vil se spillerne lidt bedre an.

- Det er altid godt at være med fra starten, men der ser ikke ud til at komme så store ændringer. Det er jo klart, at det er nogle vigtige kampe her i opstartsfasen, men jeg har ikke så meget fokus på det, siger Håvard Tvedten.

Cheftræner i Aalborg Håndbold, Nikolaj Jacobsen, er overrasket over, at Tvedten ikke er at finde i den norske landsholdstrup. Specielt når holdet kan se frem mod VM-kvalifikationskampe mod Østrig til juni og burde bruge Golden League-turneringen som forberedelse til de kampe.

- Jeg synes, det er lidt underligt, at en af de mest rutinerede og en af de bedste venstrefløje ikke er udtaget. Der venter spændende kvalkampe i juni måned, som ikke bliver nemme for Norge. Norge kvalificerer sig jo ikke hver gang til slutrunderne. Så der havde jeg nok valgt at stille med det stærkeste hold i de testkampe, der nu er, siger Nikolaj Jacobsen.

Håvard Tvedten har haft en snak med den nye landstræner og givet udtryk for, at han fortsat er motiveret og til rådighed for det norske landshold, og han mener selv, at det er muligt, at han vil være tilbage i truppen, når der skal spilles VM-kvalifikation til juni.

Håvard Tvedten er til gengæld med, når Aalborg Håndbold to gange i denne uge skal i ilden. Første kamp er tirsdag mod BSV i DM-slutspillet, og på søndag kommer mægtige Barcelona på besøg i Champions League-turneringens ottendedelsfinaler.

Flere nyheder fra TV2 Nord