Ny mand i borgmesterstolen på Læsø: - Der er noget at leve op til

Læsø Kommunes nye borgmester Karsten Nielsen er trukket i arbejdstøjet. Den nyvalgte borgmester har stor respekt for den opgave, der venter ham.

Læsø Kommunes nye borgmester er så småt ved at have fundet sig til rette på kommunekontoret i Byrum.

- Selvfølgelig var der nogle ting de første dage, som var ubekendte for mig, men jeg begynder at finde min plads, siger Karsten Nielsen (Dansk Folkeparti).

Ved årsskiftet byttede Karsten Nielsen sin direktørstilling i Nordjyske Bank på Læsø ud med posten som øens politiske førstemand.

- Det, jeg gjorde i banken, var jo reelt sagsbehandling fra morgen til aften, men her har jeg måttet sande fra dag et, at sagsbehandlingen skal jeg helst ikke blande mig i. Det er der dygtige folk, der tager sig af, så det er overladt til administrationen, siger Karsten Nielsen.

Selvom Karsten Nielsen er borgmester i Danmarks mindste kommune, er der punkter nok i kalenderen. Torsdag skulle han for eksempel mødes med landbetjenten på Læsø.

Den nye borgmester vil gerne opdateres på kriminalitetsstatistikkerne på Læsø, før han skal mødes med politidirektøren i næste uge. Det punkt er dog forholdsvis hurtigt klaret. De cirka 1800 læsøboere, som Karsten Nielsen er blevet borgmester for, er nemlig ganske lovlydige.

Store sko at fylde ud

quote Jeg har respekt for, at det er nogle store sko, jeg skal fylde ud.

Karsten Nielsen, borgmester i Læsø Kommune

Efter mødet med landbetjenten går turen tilbage til kommunekontoret. Her pryder Læsøs tidligere borgmestre væggene i byrådssalen, hvor et nyt portræt snart skal op at hænge. Karsten Nielsen er den femte borgmester på Læsø siden årtusindskiftet.

- Jeg har respekt for, at det er nogle store sko, jeg skal fylde ud, når man ser, hvem der hænger her. Så der er noget at leve op til, siger Læsø-borgmesteren.

Karsten Nielsens politiske karriere begyndte først, da han stillede op til kommunalvalget i november og blev valgt ind i kommunalbestyrelsen med 107 personlige stemmer. I næste uge sidder han for bordenden, når de ni medlemmer af kommunalbestyrelsen mødes til det første møde i den nye valgperiode.

- Jeg har jo ingen politisk erfaring, men det er voksne mennesker, vi har med at gøre, så selvfølgelig kommer det til at gå. Vi har forskellig politisk overbevisning, men vi er valgt af læsøboerne til at sikre, at vi går i den rigtige retning, og at det går fremad. Så jeg tror helt sikkert, at vi er klar til at trække i arbejdstøjet, siger Karsten Nielsen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland