Ny masterplan for Musikkens Hus

Mandag fremlagde det østrigske arkitektfirma COOP Himmelb(l)au en ny plan for Musikkens Hus i Aalborg. Det betyder samtidig, at der bliver plads til både hotel og restauranter

Smilene var fremme blandt de fleste byrådspolitikere i Aalborg mandag eftermiddag. En ny såkaldt masterplan blev fremlagt.

- Det er et spændende projekt, vi har fået forelagt, og jeg synes, at det er dejligt, at byrådsmedlemmerne ser positivt på det, siger borgmester Henning G. Jensen (Soc.dem) til TV2/NORD.

Den nye plan betyder, at Musikkens hus rykkes længere mod øst - tættere på Nordkraft. Udover et hus for musikken, så kommer det næsten 50.000 kvadratmeter store område til at byde på blandt andet hotel, butikker, restauranter og cafeer. En plan som får stor opbakning i byrådet

- Det bliver en rigtig flot by. Midtbyen bliver virkelig bundet sammen med østbyen. Vi får Danmarks flotteste havnefront, lyder det fra Venstres rådmand Mariann Nørgaard.

Også i den anden ende af byrådet er der glæde:

- Når stemningen er så god i dag, så er det fordi, man nærmer sig en arkitektonisk kvalitet, når det bliver realiseret, siger rådmand Henrik Thomsen (SF) til TV2/NORD.

Allerede på et byrådsmøde den 10. september vil politikerne i Aalborg beslutte, om de vil gå videre med de nye planer for området omkring Musikkens Hus. Hvis det bliver et politisk ja, så regner man med, at byggeprojektet vil udbydes i licitation i 2009. Byggeriet vil tage godt to år, hvorefter Musikkens Hus, hotel og meget andet vil stå færdigt i slutningen af 2011 eller begyndelsen af 2012.

Se flere billeder af det nye projekt på Real Danias hjemmside.


Seneste nyt

fra Nordjylland