Ny midtjysk motorvej kan nå til Hobro

65 millioner kroner er sat af til at undersøge en mulig ny motorvejsstrækning fra Haderslev til Give og videre til Hobro.

Det er godt nok ikke en motorvej, der venter sådan lige om hjørnet, og størstedelen af den vedrører vel egentlig også mest Midtjylland. Men hvis den kommer, den nye motorvejsstrækning, der er planlagt fra Haderslev med kurs mod nordvest, kan den nå helt ind i Region Nordjylland.

Det fremgår af den aftale, et bredt politisk flertal indgik tirsdag, hvor 65 millioner kroner bliver sat af til en undersøgelse af en eventuel ny midtjysk motorvej. Det skriver TV MidtVest.

Planen er, at den den nye motorvejsstrækning skal gå fra Haderslev til Give, og fra Give skal den videre nordpå til Hobro. Men hvor håbet er, at den første strækning op til Give kan tages i brug inden 2030, ligger den sidste del længere ude i fremtiden.

Motorvejen er stadig et stort "hvis", og politikerne skal først tage stilling til undersøgelserne om to år. Det betyder, at der vil gå i hvert fald to år mere, før den første asfalt bliver lagt, og først derefter vil motorvejen kunne tjene sit formål, nemlig at aflaste den tunge trafik på Vejle Fjord Broen.

Der arbejdes med to mulige ruter for den nye motorvejsstrækning fra Give til Hobro - en, der går øst om Viborg, og en, der går vestpå til Herning og via Karup øst om Viborg. Uanset hvilket udfald det får, vil motorvejen ende samme sted: Ved Hobro. Og dermed give nordjyderne hurtigere forbindelse mod Viborg og Billund.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at nu kommer motorvejen. Vi iværksætter ikke sådan en dyr undersøgelse, uden at det bliver til asfalt. Og med en så bred aftale som vi har lavet, kan den også holde, hvis der i fremtiden skulle komme regeringsskift, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre, til TV MidtVest.


Seneste nyt

fra Nordjylland