Ny miljøbil afslører miljøsyndere

 Ny miljøbil afslører miljøsyndere

Det er slut med at forurene miljøet og slippe for at bøde for det. I hvert fald hvis det står til Hjørring Kommune. En ny miljøbil bliver fra årsskiftet sat ind langs kyster og i landskabet i hele storkommunen, og bilens specialuddannede fører skal være m

- De, der forurener med vilje skal passe på, mens de, der ved et uheld kommer til at skade miljøet, får hjælp af os, lyder det fra miljøingeniør Thomas Andersen fra Hjørring Kommune.
Bilen er kampklar og indrettet med alle former for moderne teknologi - og måleudstyr.
- Vi kan f.eks. i forbindelse med olieforurening hurtigt finde ud af, hvor olien kommer fra, og ved et gylleudslip kan vi være med at begrænse skaderne i kraft af den viden, vi har omkring det område, uheldet er sket i. På den måde kan vi hele tiden være med til at sikre, at konsekvenserne bliver så få som mulige ved miljøuheld, siger Thomas Andersen.
Det er kommunens plan- og miljøudvalg, der politisk står for området, og udvalget har valgt en af de dyreste løsninger på området for at sikre miljøet.
- Vores mål er at signalere, at vi har et godt miljøtag på området, og vi har det grej, der skal til. Samtidig har vi den indstilling der til for at gøre det så besværligt som muligt for de eventuelle miljøsyndere, der måtte forurene med vilje, men om der kommer flere eller færre miljøsager i kommunen frem over, ved jeg ikke, siger Per Harfeld, der er formand for plan- og miljøudvalget, Hjørring Kommune.
Han lægger ikke skjul på, at kommunen er klar til skride ind over bevidste miljøsyndere.
Det er nemlig med den nye miljøbil langt større muligheder for at finde frem til hvor og hvorfor der bliver forurenet i miljøet.


Seneste nyt

fra Nordjylland