Ny natur til Østerild

Det første spadestik er taget til en række nye vådområder i Østerild, som vil blive lavet i forbindelse med det nye testcenter for vindmøller.

En række lysninger med vådområder vil pryde området omkring Østerild, når det nye testcenter for vindmøller er færdigt. Mens plantagens træer fældes, så graves der samtidig plads til flere vådområder. Det skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Nu kan vi se de første tegninger til den rige natur, som kommer i stedet for de dele af plantagen, som vi fælder af hensyn til testcenteret. Det har selvfølgelig været meget omdiskuteret, og selv om det hele ligner store jordbunker lige nu, så vil man til sommer kunne konstatere, at naturen i hvert fald ikke er blevet fattigere, siger skovrider Ditte Svendsen fra Naturstyrelsen.

Der skal i alt etableres 137 ha med mere våd natur. Samtidig laves der tiltag for flagermus i form af nye lysninger og urørte skovområder samt plantning af frugtbærende buske. Naturstyrelsen håber på, at disse områder kan give plads til dyr som strandtudser, hjortevildt og insekter.


Seneste nyt

fra Nordjylland