Ny nordjysk gin har hængt under skyerne

Ginen Herbie Sky fra Nordisk Brænderi har været oppe i 10.000 fods højde.

Hvis man vil have en god gin, kan man bestille for eksempel en Hendricks eller en Geranium. Men hvad med at prøve en nordjysk gin, der er blevet iltet højt oppe under skyerne i et Challenger-fly?

Dén gin er netop blevet lanceret af Nordisk Brænderi, som har haft det nyeste produkt, ginen Herbie Sky, oppe i 10.000 fods højde med et af flyene fra Air Transport Wing Aalborg. Og den blev prøvesmagt i livsstilsmagasinet Nordliv mandag aften.

- Vi har lavet ginen i en limited edition, og den har fået lidt luft og lidt farve fra nogle grønlandske bær, siger Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi.

Det er dog ikke en flyvetur, der har gjort den helt store forskel for smagen, afslører Anders Bilgram - til gengæld er det en gin med et formål.

- Vi havde en idé om, at det nok kunne flytte et eller andet på smagen, men vi har lavet en reference på det, og vi tror ikke helt, det er det, der sker. Men vi synes, det er fedt at lave samarbejdet med Air Transport Wing Aalborg, og vi støtter de danske soldater i flyvevåbenet med to euro for hver solgt flaske, siger Anders Bilgram.

Nordisk Brænderi har eksisteret siden 2009 og specialiserer sig i at levere unik spiritus i særklasse, blandt andet snaps og frugtbrændevine, og siden er whisky og gin også blevet føjet til sortimentet. Anders Bilgram startede i sin tid med en enkelt kobberkedel, og i dag har destilleriet i Fjerritslev vokset sig til en anselig størrelse. Anders Bilgram har også vundet flere priser for sine produkter, blandt andet dobbelt guld ved Fifty Best Gins-konkurrencen i New York.

Se mere om Nordisk Brænderi og ginen Herbie Sky i indslaget fra Nordliv her: 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland