Ny plan for forfalden skøjtehal

Ny plan for forfalden skøjtehal. Foto: Jesper Bo Winther

02:31

Den gamle skøjtehal i Aalboirg står endelig for fald. Nu skal der bygges boliger.

1 af 2

Efter 10 år sker der omsider noget i den gamle skøjtehal i Aalborg. Området er blevet kritiseret gennem mange år, da der er masser af graffiti og skrald. Nu skal der være boliger.

I 2007 forlod den sidste ishockeyspiller omklædningsrummet. Siden har skøjtehallen, hvor byens hockeyhold spillede i 40 år, stået tilbage som en spøgelsesbygning, men nu sker der noget, for den bliver nemlig revet ned.
På den knap 5.000 kvadratmeter store grund, er planen, at der bliver bygget tre blokke med 50 lejligheder, og fire villaer.

Ejendomsselskabet Ungbo Danmark købte skøjtehalsgrunden for otte millioner kroner tilbage i 2007, men altså først nu - 10 år skulle der gå - før der sker noget. 

- Vi skulle først opnå en fælles forståelse for, hvad et godt projekt for skøjtehalsgrunde egentlig var, siger direktør Morten Kristensen fra Ungbo Danmark. 

En anden grund til, at det hele er trukket er i langdrag, er, at bygherren gerne ville have bygget endnu højere, end de nu planlagte fire etager, hvor byggeriet er højest.

Sidst i juni ventes det, at byrådet i Aalborg vedtager lokalplansforslaget, der gør det muligt at komme i gang. By- og Landskabsudvalget har allerede principgodkendt forslaget.

Hvis alt går efter planen, så bliver skøjtehallen revet ned i efteråret og byggeriet vil gå i gang i foråret.

- Om cirka to år forventer vi, at den gamle skøjtehal er forvandlet om til et flot bolig projekt, som binder Vejgaard og Øgadekvarteret godt sammen, siger Morten Kristensen. 

Det er ikke endnu ikke afgjort, om byggeriet bliver leje- eller ejerboliger.

02:31

Den gamle skøjtehal i Aalboirg står endelig for fald. Nu skal der bygges boliger.

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord