Ny rapport: Akuthospitalet i Thisted består

Foto: TV MIDTVEST.

Et børneambulatorium, flere sengepladser og flere specialer er opskriften på fremtidens sygehus i Thisted, lyder det i ny rapport.

Det kan godt være, at de kæmper med at lokke læger til sygehuset i Thisted. Men det betyder ikke, at sygehuset lukker - tværtimod. En ny rapport fra Region Nordjyllands administration slår nu fast, at akuthospitalet i Thisted består - og det gør det også fremover.

Rapporten "Sammen om Fremtidens Thisted" har været undervejs fra regionens administration og hospitalsledelsen i Thisted i et halvt år. Den bygger på en faglig gennemgang af hele hospitalet og patientsikkerhedsrunder og tegner nu et grundigt billede af fremtidens hospital for borgere i Thy og på Mors. 

Blandt andet skal der oprettes et ambulatorium for børn og unge, så behandlingen af denne gruppe ikke længere automatisk vil foregå i Aalborg eller andre steder.

Samtidig skærpes visitationskravene for akutte organkirurgiske patienter. Indtil nu har det været praksis at sende den gruppe patienter til andre sygehuse i Region Nordjylland og Midtjylland, men det har vist sig, at flere af patienterne ikke har haft behov for akut udredning.

Derfor lægger rapporten op til, at de ikke-akutte organkirurgiske patienter skal blive på regionshospitalet i Thisted, mens de akutte organkirurgiske patienter fortsat henvises til andre sygehuse.

Rapporten lægger også op til at udvikle og udvide det ortopædkirurgiske område og det medicinske område i Thisted. Det skal blandt andet ske med flere sengepladser og flere specialer.

Forretningsudvalget i Region Nordjylland skal se på rapporten allerede den 18. april. Den endelige politiske beslutning om "Fremtidens Thisted" tager Regionsrådet den 25. april.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord