Ny regionsdirektør

Regionsrådet i Region Nordjylland har i dag besluttet at ansætte den 53-årige Poul Bjerregaard som ny regionsdirektør. Poul Bjerregaard får første arbejdsdag 1. august 2008, og forude venter en række store opgaver.

Poul Bjerregaard
Regionsrådsformand Ulla Astman (S) fremhæver, at Poul Bjerregaard først og fremmest er ansat på baggrund af sin ledelsesmæssige erfaring og sine stærke ledelsesmæssige kompetencer.

- Poul Bjerregaard er en udviklingsorienteret leder, som har en meget spændende værktøjskasse i forhold til ledelse og udvikling. Han er analytisk og beslutningsstærk. Han er dygtig til at brænde igennem og en god kommunikator, og samtidig er han meget bevidst om at involvere medarbejderne. Så alt i alt er vi sikre på, at vi har fået en dygtig administrativ leder, som kan gå foran og være med til at videreudvikle regionen og landsdelen, siger Ulla Astman.

Vigtige opgaver venter
Poul Bjerregaard vil få en række vigtige opgaver, når han begynder i regionen 1. august 2008.

- Vi er midt i en vigtig ændring af den nordjyske sygehusstruktur med nye sygehuse på vej. Samtidig skal vi forene hele regionen om at udvikle Nordjylland til et moderne videnssamfund. Internt har vi en stor opgave i at skabe gode og spændende jobs til vores 14.000 medarbejdere på sygehuse og specialinstitutioner. Det handler kort sagt om at videreføre de gode resultater fra regionens første leveår. Her vil Poul Bjerregaard få en vigtig rolle, siger Ulla Astman.

20 års erfaring
Poul Bjerregaard har hidtil overvejende gjort karriere inden for undervisningsområdet, hvor han har 20 års topledelseserfaring fra Århus Købmandsskole og cvu vita, som omfatter blandt andet sundhedsuddannelser. Herudover har han siddet i en række tænketanke og bestyrelser. Til gengæld har han ingen direkte erfaring med sygehusdrift, og han vil derfor skulle lære et nyt område at kende.

- Vi har en stærk ledelse omkring økonomi og fagområder som sundhed, så der er plads til, at Poul Bjerregaard kan få tid til at sætte sig ind i sagerne. På lidt længere sigt vurderer vi det som en styrke og en spændende fornyelse, at han kan komme udefra og se nye muligheder for samarbejde og resultater, siger Ulla Astman.

Dejligt med nye udfordringer
Poul Bjerregaard er spændt på opgaven og ser frem en række nye udfordringer.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og sammen med medarbejdere og samarbejdspartnere skabe resultater for Nordjylland, hvor jeg jo kommer fra. Jeg har mange års ledelseserfaring med i bagagen, men skal sætte mig ind i meget nyt. Så jeg får et par travle måneder både før og efter 1. august, siger Poul Bjerregaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland