Ny rekord af nordjysk ultraløber

Aalborgensiske Stine Rex gennemførte 247 kilometer langt ultraløb i Grækenland på under 27 timer

Den aalborgensiske ultraløber Stine Rex, kom lørdag formiddag i mål i suveræn ny personlig rekord på 26 timer og 58 minutter i det 246,8 kilometer lange ultraløb, Sparathlon, i Grækenland.

Stine Rex, der til daglig arbejder som fitnesskoordinator i DGI Huset i Nordkraft, Aalborg, tog de første skridt i Sparathlon fredag morgen kl. 6 dansk tid, og var ovenud lykkelig og tilfreds, da TV2 Nord fangede hende på telefonen, efter at hun var kommet i mål.

- Det er et helt fantastisk resultat for mig og langt bedre, end jeg havde drømt om, siger Stine Rex. Hendes personlige mål var at gennem Sparathlon, der regnes for verdens hårdeste ultraløb, på under 30 timer.

Tiden på under 27 timer er ikke blot ny personlig rekord for den løbestærke aalborgenser, men også en kraftig forbedring af hendes tid fra sidste år, da hun første gang stillede op i det berømte ultraløb. Dengang lød tiden på 30 timer og 15 minutter.

- Min ambition var at gøre det bedre i år, men jeg havde aldrig drømt om at kunne forbedre min tid så meget, siger Stine Rex. Hendes tid rakte til en 4. plads blandt kvinderne i det ekstreme løb, der tiltrækker de bedste ultraløbere fra hele verden.

- Det ville også have været dejligt at komme på sejspodiet, men jeg var oppe mod løbere med verdensmestertitler bag sig. To af de tre hurtigste er verdensmestre, så jeg er trods alt meget godt tilfreds, siger Stine Rex, som selv når man også regner de mandlige løbere med, fik en flot placering som nummer 17 blandt alle løbere uanset køn.

Og hvad gør man så, når man lørdag formiddag kommer i mål efter at have løbet konstant i 27 timer og tilbagelagt 246,8 kilometer? Stine Rex snuppede sig såmænd et par timers søvn, og midt på eftermiddagen var hun så småt kampklar igen til at få ud og få sig en rigtig god og stor pizza.

- Jeg er sådan set frisk nok, men pizzaturen kommer til at foregå på MEGET stive ben, siger Stine Rex med et grin.

Se TV2 Nords portræt af Stine Rex fra 2016 her:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland